Op deze pagina is te lezen waarom ik ben begonnen met bloggen, welke onderwerpen er besproken worden en hoezo mijn blog af en toe een groot zooitje is. Want het valt niet mee om te bloggen, daarnaast alle berichten uit het verleden neer te zetten en er dan in de loop van de tijd er achter te komen dat het toch niet gaat zoals je in eerste instantie in gedachten had. Toch blijf ik doorgaan met bloggen en hoewel het soms niet gaat zoals ik het wil, kan ik hier toch een hoop voldoening uit halen.

Het begin
Ik ben begonnen met bloggen omdat ik wilde dat mensen zonder lichamelijke beperking in zouden zien dat het leven met een beperking niet alleen maar leuk of vervelend is. In mijn leven beleef ik even veel vreugde en verdriet als andere mensen. Het leven met een beperking heeft voordelen, maar er zitten ook minder leuke kanten aan het verhaal. Het was dan ook de bedoeling dat mijn blogs over mijn lichamelijke beperking gingen. Alleen omdat ik dagelijks wou gaan bloggen begon ik te merken dat dat geen haalbaar doel was.

Blogonderwerpen
Daarnaast begon ik te merken dat het mij meer om het vormen van een mening ging. In het dagelijks leven vond ik dat moeilijk en mijn blog hielp mij om daar inzicht in te krijgen. Toch bleef ik merken dat het nog steeds niet genoeg was om dagelijks over te bloggen, dus na enig twijfelen besloot ik om te gaan bloggen over mijn interesses. Toch blijft mijn lichamelijke beperking de hoofdmoot, op mijn blog. Want mijn lichamelijke beperking is er altijd. Soms op de achtergrond, soms op de voorgrond.

Eigen domein
In juli 2013 kreeg ik de vraag of ik het bloggen niet iets serieuzer aan wou gaan pakken, door te gaan bloggen op een eigen domein. Ik besloot het te gaan doen. De berichten die ik al geschreven had konden worden geïmporteerd. Helaas bleek de lay-out niet mooi uit te vallen. Na meerdere pogingen om dat als nog goed te krijgen besloot ik in december 2013 om alle berichten offline te halen. Ik zou langzaam aan de berichten weer online gaan zetten, met de goede lay-out. Dat bleek een iets langer klusje dan dat ik in eerste instantie had gedacht.

Ander domein
In augustus 2016 heb ik een andere domeinnaam genomen. Er waren meerdere redenen om van mijn oude domeinnaam af te stappen. Ik heb wel alle berichten meegenomen die van mijn oude domein afkwamen. Dit heeft het proces van het goed zetten van alle berichten wel iets vertraagd, maar ik heb nog steeds de ambitie om het in 2020 allemaal goed te hebben staan. Ik hoop eind december 2020 alle berichten online te hebben staan. Tot die tijd ziet mijn blog er soms een beetje rommelig uit, sorry daarvoor. Terwijl ik bezig ben met alle berichten online zetten probeer ik gewoon (dagelijks) door te bloggen.

Laatste update: 25 april 2019