Wat leuk dat je hebt besloten om een kijkje te nemen wie de jonge vrouw achter dit blog is. Op deze pagina vertel ik wat meer over mezelf, want wat heb ik de afgelopen jaren uitgespookt en wat spook ik nu uit? Het meeste staat al op mijn blog vermeld, maar op deze pagina staat het allemaal bij elkaar. Op de pagina’s Cerebrale PareseChronische ziektes en Psychosomatische klachten vindt je meer informatie over mijn handicap en ziektes. Want deze handicap en ziektes beïnvloeden mijn leven op een bepaalde manier. Het is een rode draad in mijn leven.

Voorstellen
Mijn naam is Annika, ik ben geboren op negen augustus 1993 te Rotterdam, dat maakt mij op dit moment vijventwintig jaar oud Al mijn hele leven woon ik samen met mijn ouders in de omgeving van Rotterdam. Mijn leven verloopt op een andere manier dan bij andere mensen, maar dat heeft een reden. Ik heb namelijk de lichamelijke beperking Cerebrale Parese, op mijn vijftiende heb ik de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom gekregen. Ik heb een paar jaar geleden de diagnose psychosomatische klachten gehad. Maar dankzij alles ben ik wel gelukkig!

Basisschool
Mijn jeugd verliep iets anders dan bij andere mensen. Zo heb ik veel artsen gezien en therapeuten, en daar tussendoor heb ik de peuterspeelzaal en de basisschool proberen te voltooien. Iedereen probeerde mij kind te laten zijn, maar ik heb altijd wel doorgehad dat ik iets anders was dan andere kinderen van mijn leeftijd. Eind groep zeven kon ik het tempo niet meer aan op de basisschool en ben ik naar een aangepaste school gegaan. Ik heb daar maar een paar weken op de basisschool gezeten en daarna kreeg ik de mogelijkheid om naar het VMBO te gaan.

VMBO
Na vijf jaar over het VMBO gedaan te hebben kon ik mijn diploma in ontvangst nemen. In die vijf jaar heb ik een hoop van mezelf geleerd, mijn zelfvertrouwen is dankzij alle mooie en leuke dingen een heel stuk terug gekomen en ik had het weer naar mijn zin op school. Toch zijn er ook minder leuke dingen gebeurd, maar dat houd je altijd wel. Zo heb ik moeten vechten om van VMBO BBL naar VMBO KADER te mogen en dat geldt vooral voor Engels. Ik was/ben niet zo goed in die taal en heb hem dan ook maar met mijn hakken over de sloot gehaald.

MBO
Toch besloot ik om verder te leren, want ik was er ondertussen achter dat ik graag bezig was met Boekhouden. Daarom besloot ik om naar een MBO-opleiding te gaan, Financiële beroepen niveau drie/vier. Na twee jaar niveau drie heb ik in een jaar mijn niveau vier gehaald. Het leren ging mij eigenlijk best goed af, op Engels na heb ik dan ook een mooi diploma weten te behalen. Zelfs het stagelopen heb ik nooit echt tegen mijn zin in gedaan en ik heb me altijd welkom gevoeld tussen mijn collega’s en de andere stagiaires.

Werken
Ik heb nog een blauwe maandag HBO SPD Bedrijfsadministratie gedaan in de vorm van een thuisstudie. Maar nadat ik zo ziek werd moest ik stoppen en daarna heb ik nooit meer de stap durven zetten om verder te leren. Ik zou heel graag willen studeren of willen werken. Daarom ben ik op dit moment bezig met het bekijken wat het beste voor mij is en hoe ik mijn afstand tot de arbeidsmarkt kan verkleinen. Bij dit proces krijg ik hulp, want ik merk dat ik door alle problemen weer erg onzeker ben geworden en niet echt meer de stap durf te zetten.

Het huis uit
Naast dat ik aan het kijken ben hoe ik mijn afstand tot de arbeidsmarkt kan verkleinen ben ik ook aan het kijken wanneer ik het huis uit kan. Ik heb allerlei mogelijkheden bekeken en bij sommige heb ik me ook meerdere jaren goed gevoeld en uiteindelijk trok ik overal de stekker uit vanwege angst. Dat mag ik nu van mezelf niet meer doen. Sinds eind maart 2019 sta ik op de wachtlijst voor beschermd wonen en ik wil nu gewoon afwachten totdat er een huis vrij komt. Tot die tijd gaat die organisatie mij helpen met mijn leven weer op de rit krijgen.

Laatste update: 25 april 2019