Sinds 1 januari 2012 doe ik mee aan het Day Zero Project, bedacht door Micheal Green. Het is de bedoeling om jezelf doelen 101 te stellen en daar mag je dan 1001 dagen over doen. Iedereen kan op elk moment van het jaar starten met dit project. Het maakt niet uit welke doelen je jezelf stelt, het zijn jouw doelen. Voor mij was het eindelijk eens de kans om mezelf te bewijzen dat ik wel mijn eigen doelen kan behalen. Later bleek dat ik dat toch een beetje bij moest stellen, maar over het algemeen gaat het best wel goed.

Micheal Green
Het idee is bedacht door Micheal Green uit Nieuw Zeeland. Het idee achter het Day Zero Project is om je ideeën en plannen eens waar te maken. Iedereen heeft wel iets wat die ooit eens wil doen. Waarom wachten en niet gewoon doen?

Voornemens
Iedereen jaar rondom Oud & Nieuw hoor je wel de voornemens om dingen te veranderen, hoeveel hiervan worden ook echt uitgevoerd? Bijzonder weinig. Daarom heb je in dit project 1001 dagen om je voornemens uit te voeren. Door 1001 dagen (ongeveer 2,75 jaar) te nemen staan andere activiteiten zoals studie en werk niet in de weg om je plannen te dwarsbomen. Sommige plannen kan je nou eenmaal alleen in bepaalde seizoenen doen: een sneeuwpop in de zomer maken is onmogelijk, maar tijdens die 1001 dagen valt er heus wel eens sneeuw.

Doelen
De eerste drie doelen staan vast:
1. Koop een spaarpot.
2. Doe voor ieder behaald doel een x bedrag in de spaarpot.
3. Doe na het einde van de 1001 dagen iets leuks van het geld.

Kom op!
Hou je voortgang bij via een weblog, zodat jezelf kan zien wat je hebt gedaan (probeer het te bewijzen door middel van foto’s) en om de wereld je te laten steunen in het behalen van je doelen.
Je hoeft nog maar 98 doelen zelf te bedenken. Ze hoeven niet allemaal serieus te zijn, als ze maar haalbaar en meetbaar zijn. Doe wat je zelf wilt met 101 doelen in 1001 dagen!