Tandarts – wat is er aan de hand?

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Opeens voel ik pijn. Pijn als ik mijn mond dicht wil doen. Het voelt alsof dat niet helemaal gaat zoals het hoort. Ik krijg het met een beetje moeite wel voor elkaar, maar vrolijk word ik er niet van. Ik besluit het een paar dagen aan te kijken, meestal gaat het vanzelf wel weer over. Alleen na een paar dagen gaat het helemaal niet over en besluit ik eens met mijn moeder te praten er over. Zij stelde voor om de tandarts te bellen en te overleggen. De assistente besluit om een afspraak te maken, helaas kan ik pas een week later terecht. Dan maar pijnstillers erin.

Overbelast?
De ene dag gaat het fantastisch en heb ik nergens last van en de volgende dag sterf ik weer van de pijn ondanks de pijnstillers. Ik snap er niets van en besluit om toch de afspraak maar door te laten gaan, want misschien zien zij iets. Alhoewel ik denk dat ze me wegsturen met de mededeling dat ze niets kunnen vinden en dat het waarschijnlijk gewoon mijn spieren zijn. Iets wat niet heel vreemd is aangezien het feit mijn spieren aan de linkerkant van mijn mond een beetje overbelast zijn. Maar aan de andere kant, deze pijn voelt anders dan de vorige keren en de afgelopen weken had ik nergens last van. Ik weet het niet.

Foto’s
De tandarts kijkt zorgvuldig in mijn mond en ook naar mijn gezicht. Ze vindt wel dat de linkerkant wel wat dikker is en dat er bobbel in mijn wang zit maar veel verder dan dat komt ze niet. Ze besluit dat er foto’s gemaakt moeten worden. Slik. Ik houd er niet zo van, want het plastic dingetje want ik dan in mijn mond moet houden is best pijnlijk. Maar goed ik wil ook de oorzaak weten en besluit netjes mee te werken. Helaas is een van de foto’s niet gelukt en moet deze opnieuw. Ondertussen wordt er ook een andere tandarts bij gehaald om mee te kijken. Deze ziet wel iets zitten, maar wat is het daar op mijn wang?

Ontsteking
Ze komen er niet uit. De tweede foto laat niets geks zien en ze weten het echt niet meer. Op een gegeven moment loopt mijn eigen tandarts binnen en zij mag ook nog even meekijken. Drie tandartsen en geen van drieën weet wat het is. De oorzaak kunnen ze niet vinden. Er wordt getwijfeld, zou het een ontsteking zijn? Moet er een wortelkanaalbehandeling plaatsvinden? Ik schrik en roep nog net niet dat ze me dan mogen platspuiten. Ze willen toch nog even een testje doen. Een koudetest. Ze gaan met ijs over mijn kiezen, dat zou een vervelend gevoel tot pijn moeten oproepen. Ik zit er klaar voor.

Zenuw
De eerste kies duurde even, maar het gevoel kwam er wel. De tweede kies deed meteen pijn. Bij de derde (en dus de pijnlijke) kies gebeurd er helemaal niets. Het lijkt wel alsof het ijs niet meer koud was. Maar nadat ze hem opnieuw koud had gemaakt en hem aan de binnenkant plaatste gebeurde er nog steeds niets. Ik voelde alleen dat ze hem tegen mijn kies aanhield, maar dat was alles. Deze test gaf echter niet de doorslag. Het was wel duidelijk dat er iets aan de hand is, maar wat? Ze durfde het niet te zeggen. Er werd besloten om het aan te kijken. Heb ik volgende week nog steeds zoveel pijn dan moet ik bellen.

Facebook | Instagram | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 25 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *