Ik heb een eigen trippelstoel

geplaatst in: Cerebrale Parese | 0

Al vanaf het moment dat ik een trippelstoel in bruikleen gehad heb wist ik dat ik er een wou als ik op mezelf ging wonen. Bij mijn ouders thuis was het geen optie, iets wat ik wel gehoopt had, daarom nam ik hem in bruikleen. Maar omdat ik hem al in bruikleen gehad had wou ik hem niet weer in bruikleen nemen op het moment dat ik op mezelf ga wonen. Dan wil ik hem hebben en houden, want anders moet hij na zes weken terug naar de leverancier en moet ik misschien weken wachten totdat ik er een van mezelf heb. Daar had ik geen zin in.

Deze trippelstoel had ik in bruikleen

Ergotherapeut
Daarom schakelde ik mijn ergotherapeut in toen ik hoorde dat ik een huis had. Want zij moest een verslag schrijven. Als zij dat nou alvast kon doen voordat ik het huis uit was konden we tijd winnen. Daar was zij het helemaal mee eens. Een week later zaten we om tafel om samen te inventariseren waarom ik nou precies een trippelstoel nodig heb. Ik wil hem vooral hebben omdat ik het moeilijk vind om spullen te verplaatsen tijdens het koken. Echter bleek dat niet helemaal een reden te zijn om zo’n stoel te krijgen. Want dan moet de gemeente een goede rolstoel leveren. Maar er waren nog meer redenen.

Eisenpakket
Want ik moet zittend koken en zittend mijn huishouden doen. Dat waren dan wel weer reden om hem aan te vragen. Dat ik hem ook voor andere dingen gebruik zal de zorgverzekeraar ook wel gebruiken. Ik kijk immers naar wat voor mij het makkelijkst is en niet naar waar de verzekeraar hem voor verstrekt heeft. Nadat we de redenen op papier hadden staan moesten we alleen het eisenpakket nog opschrijven. Ik wou namelijk een elektrische trippelstoel. Dit omdat ik het te vermoeiend vind om hem elke keer omhoog te moeten zetten, dat opstaan kost mij teveel energie. Dat was een goede reden voor een elektrische.

Zorgverzekeraar
Toen we het eisenpakket besproken hadden kon de aanvraag naar de zorgverzekeraar. Helaas bleek dat niet helemaal gegaan te zijn zoals moest, want na een paar weken kwam mijn therapeut er achter dat de aanvraag helemaal niet verstuurd was. Gelukkig zorgde ze ervoor dat hij meteen de deur uit ging. Een paar dagen voor Kerst kreeg ik de vraag vanuit mijn zorgverzekering welke leverancier de stoel moest leveren en daarna ging het heel snel. Dezelfde dag had ik nog een bevestiging dat de aanvraag was goedgekeurd. Binnen twee weken zou ik wat horen van de leverancier om te leveren.

Leverancier
Helaas ging het daar mis. Ik hoorde maar niets en besloot zelf te bellen. Deze hadden echter geen aanvraag ontvangen en zouden er achteraan gaan. Een paar dagen later werd ik gebeld dat ze de volgende dag mijn trippelstoel wouden leveren. Ik was verbaasd. We hadden geen passing gehad, de stoel zou zo geleverd worden. Ik vond het prima als die maar aan mijn eisen voldoet. Toen de stoel over de drempel getild werd dacht ik in eerste instantie dat het een standaard stoel was (geen elektrische) maar dat bleek onjuist. Ondertussen zit ik er een paar dagen op en ik moet zeggen ”wat is dat wennen!”

Facebook | Instagram | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 25 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *