Intensiever bloggen

geplaatst in: Bloggen | 2

De afgelopen tijd heb ik minder aandacht aan mijn blog besteed dan dat ik van plan was. Vanaf het moment dat ik op vakantie ben gegaan heb ik bijna niets meer aan mijn blog gedaan. Verhuizen stond bovenaan mijn lijstje en bloggen werd een leuke hobby. Ik had momenten dat ik het mistte, maar heel veel tijd om daar over na te denken had ik niet. Ik heb twee blogs kunnen schrijven en daar is het bij gebleven. Dozen bleken niet zichzelf in te pakken en uit pakken deden ze ook niet zelf. Zelfs meubels moesten in elkaar gezet worden. Ik had genoeg te doen!

Veranderingen
Nu is de ergste verhuisstress voorbij en probeer ik mijn normale leven weer een beetje op te pakken. Dus ik wil het bloggen ook weer op gaan pakken. Ik wil het doel om op zondag, woensdag en vrijdag te publiceren ook weer oppakken. Ik beloof niet dat het me meteen gaat lukken, want er moet nog genoeg gebeuren en mijn ritme is heel erg veranderd sinds ik op mezelf woon. Ik moet daardoor mijn blogmomenten weer gaan vinden. Dat zal zoeken worden en de ene week beter gaan dan de andere week. Daarom is het een doel en geen vast gegeven. Ik ga mijn best doen, want ik denk dat ritme mij goed zal doen.

Onderwerpen
Ik heb genoeg blogonderwerpen. Want het op mezelf gaan leverde meteen een hele boel inzichten op. Zowel in mijn ziek zijn (psychosomatisch) als ik mijn kunnen. Mijn voorraad met onderwerpen is dan ook genoeg. Als ik niet uit kijk dan heb ik genoeg materiaal om de aankomende maand te vullen. Hoewel dat helemaal geen probleem is, wil ik liever niet meteen het hoogst doel inzetten. De afgelopen maand heb ik weinig gedaan en ik wil nu niet een vliegende start maken en straks naar beneden storten. Ik doe het liever rustig aan en dat ik over een paar weken merk dat het goed gaat en dan alsnog meer gaan bloggen.

Neerstorten
Want dat is wel het belangrijkste. Niet neerstorten. Ik merk dat er maar iets hoeft te gebeuren en ik ben uit evenwicht. Op zulke momenten kan ik nog zoveel willen, maar dan lukt niets. Bloggen ook niet. Ik weet dat de kans dat ik uit evenwicht raak groot is, maar als ik mezelf ga verplichten om dagelijks te bloggen ga ik zeker neerstorten. Ik heb al genoeg druk (het meeste leg ik mezelf op) en daar moet ik echt mee om leren gaan. Bloggen kan daar bij helpen, maar dan moet ik het wel op een goede manier inzetten. Ik kan niet achter mijn laptop gaan zitten en gaan typen, dan wordt het teveel en gaat het mis.

Een doel
Daarom klein beginnen, maar wel met vaste dagen. Want ik denk dat ritme me in deze tijd heel goed kan helpen. Ik merk dat ik dat nu mis. Eerst was mijn leven voorspelbaar en wist ik precies wanneer ik tijd had om te bloggen. Nu zal ik moeten kunnen wanneer ik dat kan. De ene dag is zoveel anders dan de andere. Maar dat betekend niet dat het niet goed is om te gaan zoeken naar de mogelijkheden en te proberen om mezelf een doel te geven. Want als ik echt weer wil gaan bloggen dan zal ik moeten beginnen en het begint bij het doen. Dus daarom ga ik het doen met drie dagen in de week en dat aankijken.

Facebook | Instagram | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 25 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

2 Responses

 1. Marjolein Schippers

  Hoi,
  Ik lees je blog al een aantal jaar.
  Hoe gaat het met je en met je huisje?
  Ik heb al een tijdje geen nieuwe blog gezien!

  Groetjes Marjolein

  • Annika

   Hoi,

   Het gaat goed in mijn huisje. Ik heb heel erg moeten wennen en merk dat dat nu pas gebeurd.
   Daarom heeft het bloggen een tijdje stil gelegen. Ik wil het weer gaan oppakken, maar heb er nog niet genoeg ruimte voor in mijn hoofd om het dagelijks te doen. Zal eens kijken of ik van de week een blog kan schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *