Zondag 31 december 2017

geplaatst in: Vakanties en uitjes | 0

De laatste dag van het jaar is aangebroken. Hoewel ik de dagen ervoor enorm uitkeek naar deze dag, eindelijk kunnen we een nieuwe start maken, voel ik me enorm beroerd. Ik had ’s nachts al lopen spoken en op het moment dat ik mijn ouders het bed uit hoor gaan draait mijn maag nog net niet om. Het liefst wil ik blijven liggen en mijn gezicht niet laten zien. Maar ik weet dat dat geen optie is, dus ik sleep mezelf met veel moeite richting ontbijttafel. Ik voel meteen dat ik mijn ontbijt beter nog even kan uitstellen. Ik zit er dus ”gezellig” bij terwijl de rest ontbijt. Ik drink alleen thee. 

Daarna ga ik een deken en kussen halen om vervolgens op de bank te kruipen. Ik zou het liefst slapen, maar ik dwing mezelf om wakker te blijven en een plan te maken zodat ik straks toch nog wat aan mijn dag heb. Ik besluit om eerst even iets te eten en daarna moet ik misschien toch maar even gaan douchen. Dus zodra mijn ouders aan de koffie zitten probeer ik een cracker naar binnen te duwen. Dat lukt niet helemaal waardoor ik halverwege besluit te stoppen. Ik val in slaap en word rond half elf pas weer wakker. Ik voel me nog steeds niet fit maar eet nu wel mijn cracker op, die oud is geworden, en drink iets.

Ik besluit niet meteen op te springen om te gaan douchen maar eerst even te blijven liggen. Maar rond half twaalf kan ik het niet langer uitstellen. Ik moet gaan douchen van mezelf en met behulp van ma kom ik een heel eind. Toch merk ik dat het een uitputtingsslag was, want eenmaal weer op de bank voel ik me niet echt lekker. Ik probeer toch mee te lunchen en dat lukt aardig, maar daarna ben ik echt heel moe en ik kruip weer op de bank. Dit keer met een dekbed en een kussen. Ik heb het namelijk zo ontzettend koud en warm worden wou niet lukken onder een klein dekentje. Dus dan maar zo.

Ik wil zo ontzettend graag even met mijn laptop dat ik deze er toch even bij pak, maar ik ben te moe en besluit al snel hem weer weg te leggen. Ik val in slaap en word pas weer wakker als de thee op tafel verschijnt. Doodmoe maar het lukt me om even wakker te blijven. Ondanks de moeheid weet ik een spelletje op mijn tablet te spelen en pas richting het avondeten val ik weer in slaap. Ik word wakker van de honger en de etensgeuren die mij tegemoet komen drijven. Het eten smaakt toch een stuk beter dan verwacht, ik merk ook dat ik meer honger heb dan verwacht. Maar daarna is het wel weer op, snel op de bank.

Ik blijf even wakker maar dat komt meer omdat ik tegen de slaap vecht dan dat ik niet moe ben. Ik lig even op mijn tablet een spelletje te spelen. Maar nadat de koffie op tafel verschenen is val ik weer in slaap, ik kan mijn ogen niet meer openhouden. Ik word ergens nog heel even wakker van iets, maar al snel slaap ik weer. Rond middennacht gaat de televisie aan en daar word ik wakker van. Nu moet ik van mezelf wakker blijven, want anders dan mis ik het nog. Het kost me niet heel veel moeite omdat de televisie aanstaat. Maar het is wel al snel na middennacht op. Ik lig om kwart over twaalf in mijn bed.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter