Vakantie met een hoop eisen

geplaatst in: Vakanties en uitjes | 0

Hoewel het nog niet zo lang geleden is geweest dat ik op vakantie ben geweest (februari) zijn we thuis alweer aan het kijken naar de volgende vakantie. Nu als gezin. Maar het is nog niet zo makkelijk om met zijn alle op vakantie te gaan, we hebben namelijk allemaal eisen waar onze vakantie aan moet voldoen en laten die nou net niet helemaal aansluiten op de eisen van de andere. Het is daarom nogal zoeken geblazen en compromissen sluiten om op vakantie te kunnen. 

Wensen
Ik wil namelijk wel eens naar een ander vakantiepark dan het park waar we ondertussen al jaren komen. Toch gaat het er naar uitzien dat we weer naar hetzelfde vakantiepark gaan omdat we geen ander park kunnen vinden dat aan alle eisen voldoet. Mijn ouders willen namelijk naar een bosrijke omgeving. In het vakantiehuisje moet een open haard en een ligbad aanwezig zijn. Zelf wil ik een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben. Deze eisen blijken moeilijk te vinden.

 

Dezelfde aanbieder
We hebben wel gezocht naar een park dat aan alle wensen voldoet, maar we hebben ze niet gevonden. Misschien komt het deels ook omdat mijn ouders maar bij een aanbieder willen zoeken en niet snel daar vanaf willen wijken. Ze weten hoe het werkt met deze aanbieder en dat is vertrouwt. Helaas heeft deze aanbieder weinig vakantiehuisjes voor mensen met een beperking. Ik ben blij dat ik niet volledig rolstoelafhankelijk ben, want anders was er helemaal niets te vinden voor mij bij hun.

Overijssel

We hebben onder andere in Overijssel gezocht. Maar hoewel de parken misschien wel geschikt waren was het veels te ver van pa’s werk vandaan en daar gingen mijn ouders niet mee akkoord. Pa moet (waarschijnlijk) een paar avonden per week gewoon werken. Daarnaast ontbrak er op een elk park wel een paar van onze eisen. Omdat mijn ouders qua pa’s werk geen water bij de wijn wouden doen vielen deze parken allemaal alleen al daarom af. Ik kon stoppen met zoeken in Overijssel.

Gelderland
Toen werd het zoekgebied (zoals gewoonlijk) Gelderland. Maar daar kwamen we meteen weer uit op het vakantiepark waar we altijd naar toe gaan. Niet perfect, maar wel het dichtst bij alle wensen die wij hebben. Ik besloot me er bij neer te leggen, we gaan gewoon weer naar hetzelfde vakantiepark als dat we al jaren gaan. We kunnen geen ander park vinden dat aan iedereen zijn of haar eisen voldoet. Mijn ouders zijn daar gelukkig en mijn tijd komt wel zodra ik het huis uit gaat.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter