Update werk zoeken augustus 2014

geplaatst in: Studeren en werken | 0

In april zei ik dat er voorlopig geen updates komen over mijn zoektocht naar werk. Alleen op het moment dat er nieuws is, hopelijk zou dat nieuws dan betekenen dat ik werk gevonden had. Helaas is dat niet het geval, maar er is wel nieuws. Nieuws waar ik in eerste instantie heel erg van schrok, maar het viel achteraf allemaal heel erg mee. Maar volgend jaar begint het gedonder van voor af aan en misschien loopt het dan slechter af. Laten we ons daar pas volgend jaar zorgen om maken.

 

Afstand
Hoewel ik niet trots ben op mijn Wajong, heb ik hem gewoon nodig. Dat betekent ook dat ik het UWV nodig heb. Ik wil zo min mogelijk met het UWV te maken hebben en daarom heb ik toen ik van school besloten geen WW-uitkering aan te vragen. Ik wou geen verdere verplichten dan dat ik al had en ik kon goed leven dus waarom zou ik het doen? Daarom heb ik toen der tijd ook het UWV niet om hulp gevraagd met het werk zoeken, ik wou het zelfstandig doen. Of met hulp van een ander bedrijf dat een beetje los is van het UWV.

Brief
Maar hoe goed ik me ook probeer los te trekken van het UWV het UWV weet dat ik besta en dat ik een Wajong heb. Daarom willen ze een keer per jaar weten hoe mijn situatie is. Helemaal geen probleem, alleen deze keer kwam het dreigender over dan dat de bedoeling was. Ik kreeg namelijk een brief binnen dat ze samen met mij wouden gaan bekijken of het mogelijk was om te werken of om meer te gaan werken, ik moest ze binnen een week bellen anders kreeg ik een uitnodiging op kantoor. Deze brief bezorgde mij even de schrik.

Telefoongesprek
Ik klom meteen in de telefoon. Helaas kreeg ik iemand aan de lijn die mijn verhaal niet helemaal begreep, ze wou maar een afspraak maken terwijl dat niet nodig was volgens de brief. Ik bleef er op hameren dat ik alleen maar een telefonische afspraak wou. Toen dacht ze dat het ging over mijn rijlessen, dat was namelijk de dag ervoor geweest. Na even doorzeuren begreep ze het en ze ging die gene die erover gaat de opdracht geven om mij binnen 24 uur terug te bellen. Dat waren de 24 spannendste uren die me zo even kan herinneren.

Pff… gelukkig
Maar 24 uur later was er nog niet gebeld en ik begon al te denken dat dat ook niet meer ging gebeuren. Maar toch ging die dag de telefoon nog over en mijn gevoel zei meteen dat het het UWV was. Ik was op mijn hoede want hoewel je eerlijk tegen ze bent wil je niet dat ze informatie hebben die ze tegen je kunnen gebruiken. Maar de formulering in de brief klopte niet helemaal. Het ging niet over het werken het ging er alleen over hoe de situatie ervoor stond en wat mijn plannen zijn. Ik hoef niet opeens met spoed te werken. Gelukkig zijn we daar ook weer een jaar vanaf!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter