Update HBO SPD Bedrijfsadministratie november 2015

geplaatst in: Studeren en werken | 0

Vorige maand vertelde ik dat ik nog steeds bezig was het LOI over de mogelijkheid van het doen van examens. Het lukte maar niet om er met LOI uit te komen en op een gegeven moment leek het wel of ze me negeerde. Ik heb ze toen op Facebook aangesproken en na even gechat met ze te hebben, werd het mij duidelijk hoe de nieuwe examenopzet eruit ziet. In plaats van het te hoeven uitschrijven op papier, gaan we op de computer examen doen. Prima, geen gedoe meer met examens aanvragen.

11-update-hbo-spd-bedrijfs-administratie-november-2015

Achterstand
Maar ondanks dat de problemen met de examens opgelost waren, moest er nog een hoop gebeuren voordat ik examen kon doen. Want de achterstand waar ik over praatte is er nog steeds. Helaas is het me niet gelukt om hem kleiner te laten worden, hij is eerder groter geworden. Ik ben weer in mijn valkuil gestapt. Teveel willen in een te korte tijd, het druk hebben en dan tegen de lamp lopen. De achterstand is nog te overzien, maar ik merk dat ik niet zo’n zin heb om er wat aan te doen en dat ik daardoor minder doe dan dat ik zou willen.

Angst
De laatste tijd stel ik met regelmaat de vraag aan mezelf ”hoeveel plezier heb ik nou in het studeren?”. Ik was namelijk bang dat dit iets word wat nooit afkomt. Ik vind het studeren zelf heel erg leuk, maar de angst om te falen bij een examen is heel groot geworden. Ik durf de stap bijna niet meer te zetten om een examen te gaan maken. Ik wil er voor mezelf honderd procent van overtuigd zijn dat ik het examen ga halen. Terwijl die garantie kan ik mezelf helemaal niet geven. Ik weet ik dat ik het gewoon moet proberen, maar ik durf niet.

Studiemethode
Nou weet ik zeker dat als ik op het moment examen zou doen dat ik zou zakken. Gewoon omdat de stof te diep weggezakt is en ik teveel moeite heb om dat weer goed te krijgen. Ik ben dus een beetje zoekende wat betreft de beste studiemethode. Ik heb daarom al de kennistrainers erbij gepakt van de vakken, daardoor ben ik wel achter mijn zwakke onderwerpen, maar nou nog ontdekken hoe ik die het beste kan aanpakken. Want zolang ik niet ga oefenen en die onderwerpen goed ga leren kan ik mijn examen als nog vergeten.

Onzekerheden
De twijfel heeft daardoor afgelopen maand behoorlijk toegeslagen. Maar ik weet dat ik wel een manier vind om eruit te komen. Alleen op dit moment lukt het me niet. Misschien heeft het er op het moment ook mee te maken dat er op het moment zoveel onzekerheden in mijn leven zijn, dat ik ook niet ergens echt op kan anticiperen. Ik moet alles nemen zoals het komt, er is even geen toekomstplan. Dat maakt het allemaal een stuk moeilijker dan dat ik zou willen. Ik merk in ieder geval ik heel onzeker ben over alles. Het is even niet anders. We studeren gewoon verder op de manier die wel lukt.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter