Update HBO SPD Bedrijfsadministratie mei 2016

geplaatst in: Studeren en werken | 0

De kogel is door de kerk. Ik heb een beslissing genomen om te stoppen met mijn thuisstudie. Ik ben zo opgelucht, maar aan de andere kant baal ik ook wel een heel klein beetje. Want ik had zo graag willen zeggen dat ik bezig ben met mijn HBO-diploma. Maar ik heb juist de afgelopen tijd gezegd dat ik moest stoppen met mezelf overvragen, dat ik moest accepteren dat ik sommige dingen niet kan. Een HBO-diploma is niet voor iedereen weggelegd, maar het maakt de mensen die hem niet hebben niet minder waardevol. Zij zijn gewoon op andere gebieden beter. Ik heb het geprobeerd en helaas zit het er voor mij niet in.

5-update-hbo-spd-bedrijfs-administratie-mei-2016

Het is op
Ik houd mijn boeken wel, want ik vind de stof nog steeds interessant en het blijft wel kriebelen. Maar op het moment is het gewoon het beste om te stoppen. Ik overvraag mezelf te veel en dat helpt niet om overeind te blijven. Ik moet accepteren dat ik mezelf daar alleen maar zieker mee maak. Daarnaast twijfel ik of het niveau echt wel aan had gekund, misschien wel, maar wat ik al zeg waarschijnlijk alleen als ik op mijn tenen had gelopen. Ik houd echt wel van een uitdaging en grijp ze echt aan, maar na drie jaar is de rek er wel een beetje uit. De energie om door te zetten terwijl ik haast geen resultaat bereik is er niet echt meer. Het is gewoon op.

MBO-functie
Ik mag van mezelf de stof echt nog wel lezen en als ik daar behoeften aan heb maken. Maar ik stuur geen inzendopgaven meer in en ik maak geen examens meer. Ik doe het hooguit om er toch nog iets meer van af te weten. Misschien dat ik op een gegeven moment mijn kennis toch nog kan gebruiken. Dit houdt ook in dat ik geen stage maar zoek en dat de kans op werk ook kleiner is geworden. Maar aan de andere kant heb ik het misschien toch meer naar mijn zin op een MBO-functie. Ik ben waarschijnlijk toch nou eenmaal een doener in plaats van een denker. Helemaal geen probleem, het is alleen iets lastiger met een beperking, maar er zijn ergere dingen in het leven.

Omscholen
Ik zeg hier niet dat ik nooit meer ga proberen om een HBO-diploma te krijgen, maar ik denk niet dat die kans heel groot is. Het zou ook zomaar kunnen dat ik toch een andere richting op ga. Dat ik toch mijn hart achterna ga en de zorg in ga. Maar of ik dat ga doen en op welke manier dat is nog maar de vraag, Op het moment doe ik helemaal niets en ben ik alleen bezig om te kijken of ik met mijn klachten aan de slag kan. Want zolang ik daar niet mee aan de slag ben geweest kan ik ook niet een nieuwe studie starten, want de kans dat het dan allemaal weer mis gaat is te groot. Maar dat er een kans is dat ik me ga omscholen is reëel. Want ik wil toch mijn hart achterna gaan.

Stress
Dit is dan ook voor voorlopig de laatste update. Want hoewel ik misschien nog ooit een boek opsla heb ik niet genoeg meer te vertellen over mijn studie. Wie weet wat ik ga doen in de toekomst, maar op het moment is het gewoon even op. Het stemmetje dat het niet erg is om toe te geven dat het niet gaat heeft gewonnen en ik dan daar ergens toch wel blij mee. Want hoe leuk ik mijn studie ergens toch vond, de stress die het mij het laatste jaar bezorgd heeft is het allemaal niet waard geweest. Ik kies voor mezelf en misschien ooit voor een andere studie. Maar deze studie verdwijnt de kast in als een hele goede les. ”Je hoeft niet te bewijzen dat je het kan tegenover andere!”.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter