Update HBO SPD Bedrijfsadministratie maart 2016

geplaatst in: Studeren en werken | 0

Het is mij eindelijk gelukt om die rotte hoofdstukken te maken waar ik het vorige maand over had. Halverwege februari was voor mijzelf de maat helemaal vol. Ik was boos op mezelf en ik vond dat ik nou toch echt eens aan de slag moest, maar het bleven rotte sommen en uiteindelijk heb ik toch nog een paar dagen nodig gehad om alle sommen echt af te maken. Maar toen het eenmaal af was ging het allemaal heel vlug. De ene na de andere som werd gemaakt, vragen werden beantwoord. Ik zat helemaal in mijn studie. Het lukte me zelfs om heel veel van de achterstand in te halen, maar helaas is niet alles afgekomen.

3-update-hbo-spd-bedrijfs-administratie-maart-2016

Uitdaging
Ik stelde mezelf op een gegeven moment de uitdaging om vier bladzijdes vol te schrijven, elke dag moest ik van mezelf een bladzijde meer vol schrijven. Deze methode werkte op dat moment heel goed voor mij, want bij zeven bladzijdes was alles wat ik moest doen tot eind februari af, behalve de samenvattingen. Ik had in een week tijd drie hoofdstukken gemaakt. Ik zag het al helemaal gebeuren dat de hele achterstand verdwenen was. Alleen die samenvattingen. Het lukte mij maar niet om mezelf er even toe te zetten om die ook even te schrijven. Want ik kan bij de samenvattingen niet mezelf de uitdaging geven om elke dag een bladzijde meer samen te vatten.

Samenvatten 
Daarnaast was vorige week zaterdag mijn energie helemaal op. Ik wou wel een hoop, maar ik moest duidelijk bijkomen van alles wat er gebeurd was en weten dat ik afgelopen donderdag opgenomen werd hielp ook niet mee. Ik besloot om mezelf vorig weekend vrij te geven en andere dingen te gaan doen. Maar maandag moest ik mezelf echt een schop onder mijn kont geven om wat te doen, helaas ging ik pas rond drie uur aan de slag en om half vijf was de energie weer op. Ik had uiteindelijk maar acht bladzijdes samengevat. De rest van de week is het me niet meer gelukt om iets te doen aan mijn studie, ik zat met mijn hoofd op een andere plek.

Proberen
Ik weet niet zo goed wat ik de aankomende maand met mijn studie aan moet. Ik wil aan de ene kant heel erg graag wat doen, maar aan de andere kant wil ik mezelf ook niet over de kop werken. Want mijn opname gaat voor mijn studie, dat moet ik mezelf echt voorhouden. Maar het voelt niet goed mezelf niet uit te dagen. Ik heb dus besloten om te proberen het volgende hoofdstuk te maken, daar hoort ook een inzendopgaven bij, als het me dan ook nog lukt om het hoofdstuk samen te vatten ben ik helemaal gelukkig. Maar als het niet lukt dan moet ik proberen om het los te laten en gewoon te accepteren dat het niet lukt. Dat moet ik proberen.

Stap voor stap 
Na mijn opname kijk ik pas echt hoe het er voor sta. Daarna ga ik een nieuw schema maken en bekijken of het me toch gaat lukken om langzaam aan ook een ander vak er naast te volgen. Ik doe dat expres pas na deze maand omdat ik dan ook meer duidelijkheid heb over mijn eventuele behandeling. Ik wil geen schema maken waar ik me straks niet aan kan houden, maar het zou ook zonde zijn als ik een schema maak waarbij ik gewoon tijd over heb. Ik weet dat het dan makkelijker is om dan iets meer te doen, maar ik werk mezelf dan al snel over de kop omdat ik dan meteen zoveel meer moet doen van mezelf. Ik wacht daarom even rustig af.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter