Update HBO SPD Bedrijfsadministratie februari 2016

geplaatst in: Studeren en werken | 0

Wat ben ik blij dat ik vorige maand besloten heb om met maar een vak tegelijk opnieuw te beginnen. Ik ben nou al in mijn eigen valkuil gestapt en dat terwijl ik nog maar een vak doe. Ik was hier al bang voor en ben blij dat ik mezelf de ruimte geef om deze fouten te maken, maar balen doe ik wel. Het lijkt wel of ik steeds weer een nieuwe manier moet vinden om mezelf aan het studeren te zetten. Het ene moment werkt methode a en een paar weken later werkt methode b. Dat is best wel frustrerend. 

2-update-hbo-spd-bedrijfs-administratie-februari-2016

Geen motivatie
Tot vijf januari heb ik mijn gemaakte studieschema goed volgehouden, maar toen ging het mis. Ik had die dag enkele afspraken staan en was op dat moment bezig met wat moeilijkere sommen. Ik kwam best moe thuis en had geen zin om moeite te doen voor die sommen. Helaas zag ik de dagen erna ook geen reden om wat aan die sommen te doen en uiteindelijk werd de achterstand groter en groter en deprimerender dan deprimerend. Toch heb ik na ongeveer twee weken de motivatie gevonden om die sommen op te lossen.

Uitdaging op uitdaging
Maar de achterstand inhalen die ik opgebouwd had werd toch wel een hele grote uitdaging. Er gebeurde van alles in mijn leven en steeds weer zag ik dat als excuus om niks aan mijn studie te hoeven doen. Op die sommen die ik zo moeilijk vond volgde namelijk een hoofdstuk wat nog een grotere uitdaging was dan een berg beklimmen in een rolstoel. Ik kan wel zeggen dat ik niets van de formules begrijp die ik nodig heb om dat hoofdstuk te verslaan. Daarom ben ik nog steeds bezig met dat hoofdstuk en ik kan niet wachten totdat ik klaar ben.

Stress
Ik denk dat zolang ik dit hoofdstuk niet af heb ik ook geen motivatie heb om mijn achterstand in te gaan halen. Alleen ik heb op dit moment ook geen motivatie om dit hoofdstuk af te maken, alles is op het moment leuker en interessanter dan formules uitpluizen. Want zodra ik weet hoe de formules in elkaar steken kan ik de sommen zo maken, alleen tot die tijd. Ik besef me nu ook opeens dat ik die formules ook nog uit mijn hoofd moet kunnen voor het examen. Van mij mogen ze dit onderwerp schrappen uit het examen, dat zou een hoop stress schelen.

Stap voor stap
Ik wil mezelf op dit moment dan ook geen druk opleggen met het doen van examens, ik wil niet eens nadenken of het een mogelijkheid is om een ander vak er naast te volgen. Ik moet mezelf gewoon even de ruimte geven om die sommen te maken en daarna met veel plezier aan het volgende hoofdstuk beginnen, wat ik gelukkig wel weer een leuk hoofdstuk vind. Als ik daar aan begonnen ben kan ik kijken of het mogelijk is om de achterstand in te halen en daarna kan ik gaan nadenken over eventuele examens of andere vakken erbij volgen. Stap voor stap.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter