Update HBO SPD Bedrijfsadministratie december 2015

geplaatst in: Studeren en werken | 0

Ik vertelde vorige maand dat ik heel erg onzeker ben geworden in het doen van examen. Ik besefte me deze maand opeens dat het echt niet gaat lukken om dit jaar nog een vak af te ronden. Hoe graag ik ook wil, ik kan het gewoon niet. Ik twijfel de laatste tijd of ik überhaupt wel in staat ben om een HBO-diploma te halen. Ik zou deze twijfel helemaal niet willen hebben, maar ik denk dat deze twijfel juist heel reëel is. Ik kan het niveau misschien toch niet aan. Maar ik kan het nog niet loslaten.

12-update-hbo-spd-bedrijfs-administratie-december-2015

Twijfel
Het liefst zou ik bovenstaande twijfel niet uitspreken, want je maakt het daardoor zo echt. Maar ik kan niet meer naar mezelf blijven liegen. Ik moet mezelf gaan afvragen of ik wel in staat ben om dit te doen. Misschien is het antwoord nee, maar op het moment wil ik dat echt nog niet geloven. Ik wil iedereen (inclusief mezelf) bewijzen dat ik het kan. Alleen ik besef me steeds meer dat ik dat ten koste van mezelf aan het doen ben. Ik ben er gewoon nog niet aan toe om te stoppen. Ik wil het papiertje nog te graag hebben.

Opnieuw beginnen
Maar op deze manier kan ik echt geen examen doen. Daarom heb ik besloten dat ik doe wat ik kan en dat zeker mijn beste beentje voor blijf zetten, maar dat ik anders moet gaan aanpakken. Ik ga daarom opnieuw beginnen met Bedrijfseconomie. Tegelijkertijd start ik met Belastingwetgeving ook opnieuw. Ik besef dat het echt wel wat tijd van me zal vragen, maar ik ga het op deze manier nooit leren. Ik zal moeten inzien dat de stof te ver weggezakt is om ooit een voldoende te halen op mijn examen. Ik moet gewoon bij het begin beginnen.

Ik moet
Ik stop tijdelijk met Bestuurlijke Informatievoorziening. Dit vak ga ik over een paar maanden weer oppakken als ik Bedrijfseconomie of Belastingwetgeving heb afgerond. Ik weet dat ik me deze studievertraging niet kan permitteren. Maar de hele tijd zakken gaat me ook niets opleveren. Ik zal moeten uitzoeken wat het beste werkt, maar op deze manier doorgaan is geen optie meer. Daarom is dit een goede beslissing. Alle schema’s en andere plannen de deur uit. Ik zal er alleen voor moeten zorgen dat ik realistische doelen stel.

Zelfzorg
Ik besef me ook dondersgoed dat het enorm lastig is om nu een doel neer te zetten, want als het volgend jaar allemaal doorgaat wordt het een heel zwaar jaar. Dat besef ik me dondersgoed. Ik besef me ook dat het behalen van mijn Propedeuse er waarschijnlijk niet in zit. Daar baal ik enorm van, maar ik kan er niet wakker van liggen. Volgend jaar ga ik leren om voor mezelf te zorgen en daar hoort mijn opleiding zeker bij, maar die heeft even wat minder prioriteit. Ik zelf als mens ben belangrijker dan een studie die me een baan kan opleveren.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter