Update HBO SPD Bedrijfsadministratie april 2016

geplaatst in: Studeren en werken | 0

Afgelopen maand heb ik in observatie gezeten en daardoor heb ik niet heel veel aan mijn studie kunnen doen. Daarnaast ben ik weer heel erg aan het twijfelen gebracht over of ik deze studie wel echt wil afmaken. De studie op zichzelf is echt wel leuk hoor, maar ik twijfel wel aan het niveau en of ik het werk wel aan kan. De laatste weken twijfel ik of ik niet gewoon mijn hart achterna moet gaan en toch de zorg in zou moeten gaan. Maar welke opleiding moet ik dan doen en wil ik nog wel een keer een opleiding volgen? Allemaal vragen waar ik me de aankomende tijd toch maar eens een antwoord op ga zoeken, want dat wil toch wel eens weten.

4-update-hbo-spd-bedrijfs-administratie-april-2016

Bedrijfseconomie
Afgelopen maand heb ik nog wel wat aan mijn studie gedaan. Ik was nog steeds van plan om na mijn observatie weer hard aan de slag te gaan en te kijken of snel mijn Propedeuse kon gaan halen. Want hoewel ik eigenlijk niet echt van plan meer was om mijn energie in het tweede jaar te steken wou ik mijn eerste jaar zeker weten nog afmaken. Dus als het even kon dan pakte ik mijn studieboeken van Bedrijfseconomie erbij en maakte ik een paar sommen. Heel vaak gebeurde dat niet omdat ik heel erg moe was en mijn energie aan mijn therapieën wou besteden en niet aan mijn studie. Aan het einde van de maand had ik niet eens een hoofdstuk af, maar het was iets.

Moe
Toen ik afgelopen donderdag thuis kwam was ik helemaal verrot. Ik was al gewaarschuwd dat dat wel eens zou kunnen gebeuren, dus ik had me er een beetje op kunnen voorbereiden. Toch besloot ik om het schema in te gaan vullen voor deze maand, want anders zou het allemaal nog langer blijven liggen. Ik besloot om mezelf afgelopen vrijdag vrij te gunnen en dan zaterdag aan de slag te gaan. Maar echt heel veel heb ik tot nu toe niet gedaan. Ik ben gewoon veels te moe om echt te studeren en sommen te maken. Ik neem op het moment de stof niet in mij op en de sommen worden niet goed gemaakt. Ik raak alleen maar gefrustreerd en heb er daardoor geen zin meer in.

Doorzetten
Dat de vraag of ik nog wel verder met mijn studie wil ook nog eens door mijn hoofd speelt werkt ook niet echt mee als motivatie. Elke keer als ik mijn boeken pak voel ik aan de ene kant enthousiasme want ik wil toch laten zien dat ik het kan, aan de andere kant voel ik me verdrietig. Want elke boek dat ik op het moment pak heb ik al een keer in handen gehad en voor de meeste vakken heb ik al een keer examen gedaan. Dat motiveert niet echt. Toch roept er diep van binnen een stemmetje ”je heeft nu niet op hoor, je gaat je studie afmaken, je zal iedereen laten zien dat je het kan. Kom op pakken je boeken en ga aan de slag en wel nu meteen!”

Bewijzen
Nadat dat stemmetje rustig is geworden roept een ander stemmetje ”Annika tegenover wie moet jij je bewijzen? Tegenover niemand! Je hebt je best gedaan, maar het is helaas toch iets te moeilijk. Dat is geen ramp, het is alleen een leerproces geweest. Wees verstandig en stop er gewoon mee. Je hoeft echt niet op HBO-niveau te functioneren, want je kan het gewoon niet. Dat is niet erg, maar wel wie jij bent”. Ik weet dat dat stemmetje gelijk heeft en toch wil ik zo graag naar dat andere stemmetje luisteren. Maar wil ik echt op mijn tenen lopen en een studie koste wat het kost doen? Hoeveel verdriet en boosheid moet er nog in gaan zitten voordat het genoeg is?

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter