Het kriebelt om te studeren

geplaatst in: Studeren en werken | 0

In april besloot ik om te stoppen met mijn thuisstudie. Het ging niet meer, er was een hele hoop stress die gerelateerd kon worden aan mijn studie. Ik was moe en het studeren leverde me niet genoeg energie op om nog echt enthousiast te zijn over mijn studie. Al een hele tijd zeg ik dat ik niet helemaal op mijn plek zit binnen de administratie. Het kan een hele leuke baan zijn en er kunnen genoeg uitdagingen inzitten. Maar de zorg trekt mij heel erg. Ik wil mensen verzorgen, ik wil mensen helpen, ik wil mensen begeleiden. Maar op het moment heb ik gewoon niet de energie om te studeren. Ik ben niet voor niets gestopt met mijn studie.

Studeren

Psychologie
De laatste tijd trekt de psychologie mij heel erg. Het heeft mij al veel heel jongs af aan getrokken. Maar ik voel me veels te onzeker om die wereld binnen te stappen als hulpverlener in plaats van patiënt. Ik wil het wel graag en ik hoop dan ook dat het mij ooit gaat lukken. Want ik weet zeker dat ik mensen zou kunnen helpen. Maar ik weet nog niet of ik echt een psycholoog wil zijn of een van de zijtakken op wil gaan. Want hoewel ik mensen wil helpen, heb ik wel een beetje moeite met mensen die andere de schuld geven van hun problemen. Ik wil niet beweren dat andere geen schuld (kunnen) hebben, maar ik vind dat je altijd zelf de gene bent die dat kunt veranderen. (Soms met hulp van andere).

Nu niet
Maar voordat ik zover ben om andere mensen te helpen (op een gediplomeerde manier) zal ik eerst een studie moeten voltooien. Iets waar ik op het moment niet echt op zit te wachten. Ik loop zelf nog volop in de Geestelijke Gezondheid Zorg en er zullen nog wel wat behandelingen of op zijn minst gesprekken volgen. Ik wil mijn leven iets beter op de rit hebben voordat ik weer gaan studeren. Want op het moment ben ik bang dat ik na een paar maanden weer moet stoppen vanwege de rest van mijn leven. Ik wil niet nog een keer aan een studie beginnen die ik moet stoppen. Daarnaast twijfel ik heel erg of ik überhaupt wel wil studeren en of ik mijn angsten niet laat overheersen.

MBO diploma
Dus op dit moment is het niet verstandig om aan een studie te beginnen. Ik ga dus ook niet zeggen dat ik sowieso weer ga studeren als ik mijn leven op de rit heb. Ik zeg alleen dat dit een grote wens van mij is en dat het wel eens mogelijk is dat ik hier wat mee gaan doen over een paar maanden tot een paar jaar. Tot die tijd ga ik eerst mijn best doen om beter in mijn vel te komen te zitten en daarna ga ik misschien zelfs wel werken. Want ik heb mijn MBO diploma nog steeds en ik heb er nou al een paar niets meer mee gedaan vanwege hoe mijn leven gelopen is. Maar het werken in de administratie is echt niet verkeerd, ik sta er dan ook niet negatief tegenover om toch wat met mijn MBO diploma te gaan doen. Tijdens mijn stage zag ik dat het werken op zo’n functie helemaal niet verkeerd is, het is soms best leuk.

Geld
Ik zou dat werk dan ook best wel een paar maanden of jaar volhouden, maar mijn hart ligt gewoon duidelijk ergens anders. Iets waar ik mezelf maar gewoon aan over moet geven en wat ik tegenover mezelf moet toegeven. Want het doet best zeer om er achter te komen dat ik toch een verkeerde studiekeuze gemaakt heb. Ik weet dat ik nog jong genoeg ben om mij om te scholen en werk te zoeken waarin ik wel gelukkig ben, maar in mijn vorige studies zit best veel geld en dat geld krijg ik nooit meer terug. Dat zal ik gewoon moeten accepteren. Ik vind dat ik mezelf niet moet verplichten om iets met een opleiding te doen terwijl ik eigenlijk helemaal niet gelukkig ben in het werk. Dus misschien dat ik gewoon maar moet gaan studeren.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter