HBO SPD Bedrijfsadministratie – we gaan beginnen

geplaatst in: Studeren en werken | 0

In mei van dit jaar liet ik weten dat het toch wel behoorlijk kriebelt om een HBO studie te gaan volgen. Ik had naar de Hogeschool van Rotterdam kunnen gaan, maar de opleidingen spraken me niet genoeg aan om die stap echt te zetten om nog maar te zwijgen over de reistijden. Daarom besloot ik om de studiegids van het LOI aan te vragen, gewoon om eens te kijken of zij wel een opleiding hadden die me aanspreekt. Dat hadden ze, alleen ik moest nog wel even mijn diploma halen. Dus ik kon nog niet beginnen.

studiegids

Twijfels
Ik heb de afgelopen tijd behoorlijk getwijfeld of ik het wel zou doen, want dat het een hoop geld gaat kosten hoef ik niemand te vertellen. Daarnaast moet ik ook mezelf kunnen motiveren, niemand anders vertelt je dat je het goed doet of dat überhaupt iets aan je studie moet doen. Dat moet je allemaal zelf doen. Het feit dat ik in mijn derde jaar stage moet lopen zorgde er ook wel voor dat ik behoorlijk getwijfeld heb of ik dit wel moet doen. Want het zoeken naar een stageplaats is mij op het MBO nooit echt goed afgegaan. Dus dat vind ik wel spannend.

Spannend
Ik heb me een paar dagen geleden aangemeld en hoop dat ik vandaag of maandag mijn eerste boeken binnenkrijg. Ik ben echt heel benieuwd wat mij echt te wachten staat. Ik kan het nog niet helemaal geloven dat ik echt besloten heb om een HBO thuisstudie te gaan volgen. Maar het ziet er naar uit dat mijn droom toch in vervulling gaat, dat ik toch mijn HBO-diploma ga halen. Iets waar ik de laatste maanden veel van gedroomd heb maar waarvan ik altijd dacht dat het niet voor mij weggelegd zou zijn. Nou heb ik de stap toch gezet om het te gaan doen.

Uitgeleerd
Maar ik denk wel dat ik na het HBO klaar ben met studeren. De universiteit heeft mij namelijk nooit echt getrokken, dus waarschijnlijk zal ik die ambitie niet opeens krijgen. Maar helemaal zeker weten doen we het niet. Misschien zeg ik op het moment dat ik klaar ben met mijn HBO dat ik toch naar de universiteit wil. Dat zullen we pas over 4,5 jaar weten. Op dit moment moet ik me daar helemaal niet mee bezig houden. Ik moet nu er gewoon voor gaan zorgen dat ik mijn Propedeuse in handen krijg, want dat zal ook nog een klusje worden.

Day Zero Project
Toen ik begon met het Day Zero Project heb ik mezelf het doel gesteld dat ik voor het einde van het Project mijn Propedeuse moest halen. Ik heb dat doel laten mislukken omdat ik niet naar de Hogeschool ga, maar op deze manier zou het misschien toch een mogelijkheid moeten zijn. Toch besluit ik om het doel nog niet op ”mogelijk” te zetten, gewoon omdat ik nog maar een jaar heb om dat doel te halen en daarnaast officieel heb ik hem laten mislukken. Maar als het me toch lukt om mijn propedeuse te halen zou ik daar anders over kunnen denken.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter