HBO SPD Bedrijfsadministratie – motivatie is 0,0

geplaatst in: Studeren en werken | 0

In de update van deze maand gaf ik al aan dat ik een beslissing genomen had op het gebied van mijn studie. Voor het vak statistiek, financiële rapportage en analyse wordt er in november nog geen examen gedaan. Ik had een behoorlijke achterstand en doordat ik dit vak schrapte betekende het dat ik nog maar twee hoofdstukken per week hoefde te maken ten opzichte van drie per week. Ik dacht dat dat wel genoeg zou zijn om deze vakken wel te halen. Maar helaas ben ik daar niet zo zeker meer van.

motivatie-is-0-0

Achterstand
Ik had toen al gezegd dat ik eigenlijk op het nieuwe schema alweer een achterstand had. Maar die was nog niet heel groot en ik had op dat moment wel verwacht dat ik hem nog zou kunnen inhalen. Alleen ik ben mijn motivatie echt helemaal kwijt. Het lukt me maar niet om mezelf er toe te zetten om verder te gaan. Ik laat de achterstand alleen maar groter worden en dat werkt nou ook niet echt motiverend. Ik zou zo graag weer even verder gaan met mijn studie, maar er gebeurd zoveel op het moment dat het echt niet wil lukken.

Opa
Mijn opa is net overleden en dat heeft toch behoorlijk wat indruk gemaakt. Dit is natuurlijk geen reden om te zeggen het komt daardoor, maar wel mede daardoor. Ik ben verdrietig en er komt veel op me af, het is dan toch moeilijker om  te studeren. Ik heb er geen zin in en de stof kan mijn aandacht er op het moment echt niet bijhouden. Het is lastig en op het moment moet het allemaal binnen komen zonder moeite, maar zo werkt het niet meer op het HBO. Je moet er moeite voor doen om de stof op te nemen en te begrijpen.

Niet nog minder
Ik heb dus op het moment zoveel aan mijn hoofd dat het studeren echt onmogelijk is. Toch wil ik niet nog een vak er af halen voor het examenmoment in november. Ik denk dat Bedrijfseconomie wel zwaar zal worden, maar het moet toch gewoon te doen zijn? Ik ken het grootste gedeelte van de stof al door het MBO, ik moet het allemaal even opfrissen. Bedrijfsadministratie is een vak dat mij gewoon goed ligt en ik vermoed dat dat een stuk makkelijker in mijn hoofd komt, maar ook daarvoor zal ik moeten studeren.

Motivatie
Daarom hoop ik dat deze motivatie dip snel over is. Want het is ondertussen augustus en ik moet gewoon nog genoeg doen voordat ik eigenlijk kan zeggen ik weet de stof goed genoeg om examen te kunnen doen. Ik zou dus eigenlijk moeten studeren, maar als iets niet wil dan wil het niet. Ik kan mezelf dan wel dwingen, maar zo werkt het ook niet. Ik moet mezelf ook de ruimte geven om alles te verwerken en te accepteren. Ik kan alleen maar hopen dat ik snel mijn motivatie terug heb en dat ik snel een inhaalslag kan maken, want november is van mij!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter