Update HBO SPD Bedrijfsadministratie januari 2016

geplaatst in: Studeren en werken | 0

Vorige maand vertelde ik dat ik besloten heb om opnieuw te beginnen met meerdere vakken. Ik merkte dat het niet meer ging op de manier dat ik bezig was en er moest iets veranderen. De meeste stof was gewoon heel erg weggezakt en het lukte me niet om het op te halen. Ik kon mezelf voor de gek blijven houden, maar toegeven tegenover mezelf dat het op deze manier niet meer ging leek me een beter plan. Ik ben daarom opnieuw begonnen en dat was geen slechte beslissing. Ik begin het weer te snappen.

1-update-hbo-spd-bedrijfs-administratie-januari-2016

Stapje voor stapje
Meerdere vakken naast elkaar volgen is een opgave, zeker als je ook nog een hoop andere dingen moet en wil doen. Daarom heb ik moeten besluiten om eerst even met een vak te beginnen. Als het me lukt om daar met regelmaat aan te werken en ook al het gene wat ik moet en wil doen kan doen kan ik altijd nog een tweede vak erbij pakken. Maar ik weet nog hoe enthousiast is vorig jaar begon en na een paar dagen gooide ik de handdoek in de ring omdat het teveel was op een dag. Die fout wil ik dit jaar niet weer maken. Even stapje voor stapje.

To-do-list
Daarom ben ik op het moment alleen bezig met Bedrijfseconomie. Als ik het op deze manier volhoud dan moet het me lukken om ongeveer een hoofdstuk per week te maken. Dat het niet altijd zal lukken omdat de ene week meer afspraken gepland staan dan de andere week is iets wat ik besef. Ik besef me ook dat daar mijn valkuil zit, maar ik wil daar op proberen te anticiperen en op die dagen minder op mijn to-do-list zetten dan op dagen dat ik geen afspraak gepland heb staan. Beter een haalbare to-do-list dan weer dezelfde fouten maken.

Fouten maken
Ik vind zelf dat ik goed bezig ben en als ik dit vast weet te houden dan moet het helemaal goed komen, maar het jaar is nog maar net begonnen en er kan nog van alles gebeuren. Daar ben ik me heel goed bewust van. Maar zoals ik nu net al zei het ging meestal mis doordat ik teveel wou doen op dagen dat er als zoveel gepland stond. Als ik daar op kan anticiperen dan moet het goed komen, ik moet alleen mezelf de ruimte geven om fouten te maken en daar ook van te leren. Want soms klinkt het in mijn hoofd nou eenmaal heel leuk, maar de praktijk werkt gewoon anders.

Ambitieus
Afgelopen zaterdag was ik ook heel ambitieus. Ik had besloten dat ik twee blogs uit het verleden wou schrijven, een voor 2016 en dan ook nog twee oefenopgaven voor Bedrijfseconomie wou maken. De blogs voor het verleden waren zo geschreven, het blog voor 2016 kon ik pas ’s avonds schrijven omdat het een My life in pictures was. Dus ik dacht dat ik een groot deel van de ochtend en de hele middag voor de oefenopgaven had. Ik was alleen vergeten dat mijn cavia een schone kooi moest en ik had me verkeken op de lengte van de oefenopgaven. Om iets voor half negen was ik klaar. Dat was dus een leermoment. Maar het is me wel gelukt!

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter