Mijn droombaan als ik geen handicap had

geplaatst in: Studeren en werken | 0

Door mijn handicap ben ik een andere kant op gegaan op school dan dat ik eigenlijk gewild had. Ik was in eerste instantie begonnen aan de opleiding Zorg & Welzijn en na een paar weken besloot ik om over te gaan op de richting Administratie. Ik merkte dat ik er nog niet klaar voor was om tussen leerlingen te zitten die niks mankeerde en dat gaf mij een onveilig gevoel. Ik besloot daarom om lekker vertrouwd tussen de leerlingen van de Mytylschool en dus tussen mijn eigen klasgenoten te gaan zitten.

Omweg
Door deze beslissing ben ik een stuk verwijderd van mijn droombaan. Ik heb altijd geweten dat ik mijn droombaan niet kan uitvoeren, maar ik dacht wel altijd wel in de zorg te kunnen gaan werken. Ik wil niet beweren dat het nooit meer gaat gebeuren, maar door de keuzes die ik gemaakt heb zal ik er met een omweg moeten komen. Ik heb geen idee wat ik precies in de zorg wil en kan gaan doen, want wat ik het allerliefst zou willen doen dat kan ik gewoon niet vanwege mijn handicap en dat is best wel jammer.

Verpleegkundige
Ik was namelijk het allerliefst verpleegkundige geworden. In een ziekenhuis. Niet op de spoedeisende hulp, maar op een verpleegafdeling in het ziekenhuis. Ik kwam er al jong achter dat je daar best wel een goede motoriek voor nodig hebt en laat ik deze nou net missen door mijn handicap. Mensen verzorgen en verplegen zit er voor mij niet in. Toen ik de richting Zorg & Welzijn opging dacht ik dat ik met de tijd er achter zou komen wat ik dan heel graag wou gaan doen in de zorg en wat ik ook kon.

Over een paar jaar
Dat is dus niet gebeurd en ik moet heel eerlijk zeggen dat de zorg op dit moment niet zo heel hard roept. Toch denk ik dat ik best wel eens toch deels in de zorg terecht zou kunnen komen. Misschien ga ik voor een bedrijf de administratie doen die met de zorg te maken heeft. Maar het zou ook zomaar kunnen dat ik na een paar jaar de administratie gedaan te hebben alsnog ga kijken of ik op de een of andere manier de zorg in kan. Ik sluit op het moment niet uit dat mijn toekomstige baan toch iets met de zorg te maken heeft.

Zoektocht
Want dat mijn droombaan er niet inzat betekend niet dat ik niet op een andere manier er voor kan zorgen dat ik heel dicht bij mijn droombaan in de buurt kan komen. Ik moet misschien nog ontdekken wat ik precies kan doen in de zorg, maar ik weet zeker dat mij dat op een gegeven moment gaat lukken. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden in de zorg dan alleen maar verpleegkundige of arts. Ik kan een hoop, zolang ik maar geen infuus aan hoef te leggen bij een patiënt. Want dat gaan ze niet waarderen!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter