Mijn auto – Hyundai I10

geplaatst in: Rijbewijs | 0

Ik ben echt heel erg blij, ik heb gewoon al een auto! En wat voor een auto, want ik heb echt heel veel geluk gehad met deze auto. Tijdens mijn zoektocht kwam ik alleen maar auto’s tegen met hele hoge prijzen of met hele hoge kilometerstanden. Ik was radeloos, wist even niet wat ik moest doen en zag de bui al hangen dat ik pas over een paar maanden weer kon rijden. Maar ik ben heel blij dat ik de zoektocht door gezet heb. En de avond na de aankoop werd het nieuws alleen nog maar beter, om een paar dagen later een stuk slechter te worden…

Geen auto?
Wat had ik de pest erin de dagen na dat ik mijn rijbewijs had gehaald, het leek wel of er helemaal geen auto te vinden was, die zowel qua prijs als kilometerstand betaalbaar was. Ik zag het helemaal niet meer zitten. De plaatselijke garage had ook niks en toen was het over, ik stond even op instorten. Maar al snel had ik mezelf herpakt en heb ik mezelf een schop onder mijn kont gegeven. Er moest op deze aardbol echt wel een autootje te vinden zijn die voor mij geschikt was. Nu ben ik blij dat ik heb doorgezet, want ik heb hem gevonden!

Proefrit
Opeens vond ik een auto met nog geen 50.000 kilometer en de prijs was iets boven mijn budget. Maar goed ik heb lieve ouders. Dus na even met mijn vader overlegt te hebben, besloten we om eens te bellen en te gaan kijken. Mijn vader belde de volgende ochtend en diezelfde middag konden we nog komen kijken. Omdat ik de dag erna pas mijn rijbewijs mocht aanvragen bij de gemeente moest mijn vader de proefrit doen. Dus mijn vader heeft zich achter het stuur gevouwen en we zijn de rijksweg opgegaan. Want we wouden hem wel even testen.

Het is mijn auto
Mijn vader was enthousiast en ik dol-enthousiast. En als mijn vader zegt dat hij hem af en toe wilt lenen, dan is de auto goed. Hij miste alleen het schakelen, waar we dan weer hartelijk om gelachen hebben. Na even een goed rondje gereden te hebben en ook iets te hard af en toe, zijn weer terug gekeerd naar de dealer. Ik was helemaal tevreden en vind het een heerlijke wagen. Mijn vader mocht het gesprek met de verkoper voeren en na even overleggen zijn we eruit gekomen. De auto is van mij, 9 januari kan ik hem ophalen.

Aanpassen
Omdat ik gehandicapt ben, moet mijn auto aangepast worden. Dat moet bij een bepaald bedrijf gebeuren en aangezien het feit die dichterbij de dealer zit dan bij ons, wouden mijn ouders en ik dat we de auto meteen door konden brengen. Onderweg naar de auto kreeg ik het nummer van het aanpassingsbedrijf toegestuurd en ik ben meteen gaan bellen. Die man vond het sneu om hem meteen onder mijn kont weg te trekken, maar aangezien het feit ik er niks mij kan, vind ik het alleen maar fijn als ze hem snel kunnen hebben.

Bron: www.weheartit.com

Een linker-gaspedaal
Tijdens het avondeten gaat opeens de telefoon, de verkoper aan de lijn. (Ik was meteen bang dat mijn auto onder mijn reet verkocht was). Hij had zijn collega gesproken die hem ingeruild had en die wist te vertellen dat er al een gaspedaal aan de linkerkant zit. De vorige eigenaresse had die er in laten zetten, vanwege haar eigen beperking. Ik was helemaal blij, want hopelijk hoeft hij daardoor minder aangepast te worden. En misschien kan ik hem dan aankomende vrijdag zelf naar het aanpassingsbedrijf rijden. Deze auto is gewoon voor mij bestemt!

Foutje, bedankt!
Gisterochtend ging opeens de telefoon. Het bedrijf dat mijn autoaanpassing gaat doen hing aan de telefoon. Het blijkt dat het CBR een fout gemaakt heeft en dat daardoor een aanpassing die ik nodig heb niet op mijn rijbewijs staat. Dat houdt in dat als ik de politie tegenkom dat ik een probleem kan hebben. Dus of ik even opnieuw een Eigen Verklaring wil kopen en die wil invullen en mijn rijbewijs zou ingetrokken worden. Ze waren alleen vergeten dat ik aankomende vrijdag mijn auto zou halen en deze op mijn naam zou zetten, vanwege de verzekering. Wacht eens even!?

Politie?
Dat zou dus betekenen dat ik mijn auto niet kan ophalen en dat hij dus niet aangepast kan worden. Daarom hebben ze dat maar even teruggedraaid, maar ik moet straks als alles geregeld is wel opnieuw mijn rijbewijs aanvragen. De kosten worden wel vergoed, maar de lasten hebben we er als nog van. Ik ben hier dus niet echt blij mee, maar goed ik heb liever geen problemen met de politie, dus laten we het nu maar goed regelen. Dus vandaag gaan we maar naar het gemeentehuis om een Eigen Verklaring te halen en dan komt het vast goed!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter