CBR – op gesprek 22 september 2011

geplaatst in: Rijbewijs | 0

Gisteren mocht ik na lang wachten eindelijk naar het CBR om te praten of autorijden een optie voor mij zou zijn. Want ondanks dat het een wens van mij is, betekend het niet dat het ook zeker is of het mij ooit gaat lukken. En die zekerheid heb ik nu nog steeds niet. Maar de eerste stappen zijn genomen en daar ging het mij om. Ik hoop snel te kunnen beginnen met mijn rijlessen zodat ik op kan naar dat rijbewijs, want daar is het me natuurlijk allemaal om te doen. Maar eerst moeten we nog even wachten op toestemming.

File
Er stond op de heenweg helaas heel veel file waardoor we bijna te laten kwamen op onze afspraak. De afspraak stond gepland voor 10.15 u. en de afspraak stond gepland voor 10.15 u. We kregen bij binnenkomt te horen dat het uitliep, juist doordat het zo druk was op de weg waren de afspraken voor ons uitgelopen. Dus we waren uiteindelijk mooi op tijd, hadden we ons dus alsnog voor niets gehaast en lopen duimen dat we op tijd zouden zijn. Maar op deze manier konden we wel even mooi bijkomen, en ik werd alleen maar zenuwachtiger.

Dit had ik niet verwacht
Om 10.45 u. werden we naar binnen geroepen. Nadat we even gepraat hadden over onder andere de eigen verklaring, zei de instructeur dat hij het rempedaal alvast links van het gas ging zetten. Op dat moment viel ik even stil, ik had namelijk niet verwacht dat ik achter het stuur moest kruipen. Ik had gedacht dat we zouden praten over mijn mogelijkheden en dat ik tips zou krijgen over hoe ik het aan moet gaan pakken. Achter het stuur kruipen was helemaal nog niet in mij opgekomen. Nadat ik aan het idee gewend was vond ik het ook wel weer leuk.

Rijden
Nadat ik de uitleg aangehoord had, over hoe ik het beste kon bewegen met mijn linkerhand over het stuur en met mijn linkervoet tussen de pedalen, ik mag mijn rechterkant niet gebruiken tijdens het autorijden. De auto moest gestart worden en in drive gezet worden (ik moet automaat rijden omdat een schakel niet aan te passen is), gaspedaal loslaten en rijden maar. Ik mocht een stukje rijden, bochten maken, zowel naar links als naar rechts, keren op de weg, de noodstop en achteruit inparkeren. En dat allemaal om te kijken wat de beste aanpassingen voor mij zijn.

Afwachten
Ik heb helemaal niks geraakt, geen stoepje meegenomen of iets anders. Achteraf was ik heel verbaasd dat het zo goed ging, ik bedacht me alleen later dat ik niet in mijn spiegels gekeken heb en dat ik niet op mijn snelheid heb gelet. Maar voor een eerste keer ben ik heel tevreden. Ik moet nu wachten totdat ik toestemming heb van de arts van het CBR en na tien lessen rijden moet ik terugkomen bij het CBR om te kijken of ik verantwoord rij. Dan nemen ze pas de beslissing, hopelijk is dat een ja. Dus nu gaan we maar weer afwachten totdat we wat horen.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter