Ik heb alweer 3 jaar mijn rijbewijs!

geplaatst in: Rijbewijs | 0

De tittel is niet helemaal waar, want officieel is het morgen drie jaar geleden dat ik mijn rijbewijs haalde. Maar ik wou deze blog zo graag schrijven dat ik hem een dag naar voren verplaatst heb. Want toen ik laatst mijn blog van twee jaar terug las (ik heb alweer 1 jaar mijn rijbewijs!) besefte ik me dat er heel veel veranderd is in de afgelopen jaren. Ik ben gegroeid en hoewel het niet zo is dat alleen maar perfect is gegaan, kan ik zeggen dat ik niet meer zo onzeker achter stuur kruip als in het eerste jaar dat ik mijn rijbewijs had. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid kunnen we wel zeggen.

 

Verantwoord
Ik wil niet beweren dat ik het alleen maar heerlijk vind om achter het stuur te kruipen, ik zal nooit iemand worden die uren sturen prima vind. Maar ik zal nooit niet achter het stuur kruipen uit angst. Het moet verantwoord zijn, toen het zo hard stormde moest ik toegeven dat het niet verantwoord was. Maar ik had het wel gedurfd en als het echt moest had ik het ook gedaan. Ik had dan rustiger aan moeten doen en moeten proberen om wat meer de binnenwegen te pakken in plaats van de snelweg. Ik was er gekomen, het was alleen niet zo handig geweest. Want nog eerder weg is soms geen optie.

Trots
Er zijn dus momenten dat ik het stuur uit handen geef. Maar ik vind het voor de rest heerlijk. Ik wil graag autorijden al merk ik dat als ik al een tijdje niet gereden heb ik nerveus ben. Laatst moest ik met mijn moeder naar de huisarts, ma kon niet rijden en de sneeuw lag er nog. Ik zat ook nog eens met mijn peesontsteking en toen vond ik het toch wel even spannend. Maar omdat het op het dorp was durfde ik het aan. Achteraf bleek het heel erg goed voor mijn zelfvertrouwen want ik had zowel de sneeuw overleefd als geen pijn gehad aan mijn hand tijdens het autorijden. Daarna was een ander verhaal.

Zelfvertrouwen
Ik hoop in de loop der jaren steeds meer zelfvertrouwen op te bouwen waardoor ik steeds makkelijker achter het stuur kruip. Ik merk echt dat je pas leert rijden als je een rijbewijs hebt. Ik durf te zeggen dat ik het kan, ik ben dan niet degene die elke dag op de weg zit, maar ik ben ook niet iemand die zo weinig rijdt dat ze het daardoor doodeng vindt. Het zit een beetje in het midden. Ik rijd met regelmaat al staat mijn auto soms een paar dagen/weken stil omdat ik dan nergens naar toe moet, maar het gebeurd soms ook dat ik elke week een tot meerdere afspraken heb. Het wisselt echt heel erg en dat is lastig.

Onzekerheid
Toch zie ik vooruitgang. Het gaat langzaam, maar het is er. Ik ben daar blij mee en hoop dat vast te houden. Ik ben in ieder geval trots op mezelf dat het zo goed gaat. Ik had dit een paar jaar geleden niet kunnen bedenken, toen dacht ik echt dat ik de rest van mijn leven met een grote bak onzekerheid in de auto zo stappen en dat is niet het geval. Had ik dat zoveel jaar terug maar geweten! Ik had daar denk ik een hoop aan gehad, want dan had het waarschijnlijk niet zo lang geduurd voordat ik wat meer vertrouwen in mijn rijlessen en in mijn eigen rijkunsten kreeg. Ik heb het gewoon geflikt. Trots op mezelf!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter