Film: To the bone

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.google.nl

Ellen is een weerbarstig, 20-jarig meisje dat lijdt aan anorexia. Het grootste gedeelte van haar tienerjaren heeft ze doorgebracht in verschillende herstelprogramma’s, maar helaas zonder succes. Haar familie is vastbesloten om een oplossing te vinden voor haar probleem en stuurt haar naar een tehuis voor jongeren dat onder leiding staat van een onconventionele dokter. Ellen, verrast door de ongebruikelijke regels en gecharmeerd door haar medepatiënten, moet haar verslaving onder ogen komen.

Leeswaarschuwing: In de volgende tekst staat hoe het verhaal verloopt. Daarnaast kan de tekst schokkend ervaren worden!

Samenvatting:
Ellen is van de zoveelste opnameplek afgetrapt. Haar stiefmoeder en vader willen dat ze nog een kans grijpt bij een arts. Hij stelt een nieuwe opname voor en hoewel Ellen daar helemaal geen behoeften aan heeft gaat ze daar toch maar mee akkoord. Tijdens het een groepssessie met de familie komt de arts er achter dat dit Ellen niet gaat helpen tijdens haar behandeling. Hij noemde het later zelfs een ”schijtvertoning”. Haar familie is volgens hem alleen maar met zichzelf bezig en niet met Ellen en hoe Ellen beter kan worden. Alleen haar zus leek oprecht tijdens de therapiesessie. Haar vader was niet eens gekomen.

Tijdens de opname ontmoet Ellen Luke, ze hebben het leuk samen. Naar een restaurant of een andere activiteit. Maar dan komt Ellen er achter wat hij echt voor haar voelt en daar kan ze niet mee omgaan. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat ze niet meer met elkaar omgaan. Als de arts een verkeerde opmerking tegen Ellen maakt schiet dat in het verkeerde keelgat en besluit ze weg te lopen. Ze denkt dat ze het niet aankan om terug naar haar stiefmoeder en vader te gaan dus gaat ze naar haar moeder. Daar komt Ellen tot inzicht en beseft ze dat ze geen keus heeft, ze moet er alles aan doen om beter te worden.

Is Ellen er toe in staat om terug te keren naar haar therapie en hem af te maken of gaat ze het op een andere manier proberen? Wat gaat ze doen met de gevoelens die Luke voor haar heeft? Beinvloed dat haar keuze of zegt ze dat ze eindelijk voor zichzelf kiest? Ellen heeft een moeilijke beslissing te maken, maar samen met haar familie is ze in staat om de juiste te maken. Ondanks dat ze volgens haarzelf uit een gigantisch verknipte familie voelt ze ook de steun van hun, net zoals ze de steun ervaart van de mensen die ze op de therapie ontmoet heeft. Zal het goedkomen met Ellen of houdt ze de eetstoornis?

Mijn mening:
Ik vond het een moeilijke film om te zien. Het zorgde ervoor dat ik herinnerd werd aan mijn eigen therapie. De film zat naar mijn mening wel goed in elkaar. Al vond ik sommige dingen wel vreemd, maar dat kan er mee te maken hebben dat het een Amerikaanse film is. Ik denk echter wel dat het een film is die mensen kan triggeren om minder te gaan eten, er werd niet echt manier genoemd of dat ze ze lieten zien, maar het sprak vaak voor zich en de manier waarop het gefilmd is maakte het vaak ook duidelijk. Toch vind ik wel dat het goed is dat deze film naar buiten gebracht is. Meer bekendheid kan geen kwaad.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter