Film: The fundamentals of caring

geplaatst in: Recensies | 0
the-fundamentals-of-caring
Bron: www.google.nl

De getraumatiseerde Ben wordt zorgverlener voor een fysiek en metaal zieke jongen. Tijdens een hartverwarmende en hilarische roadtrip ontdekken ze vooral elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenvatting:
Ben gaat door een moeilijke tijd en heeft op het moment geen werk. Hij besluit om als zorgverlener aan het werk te gaan en komt bij Trevor. Hij weet in het begin niet echt goed hoe hij met Trevor om moet gaan, maar in de loop van de tijd gaan ze steeds beter op elkaar reageren. Ben weet steeds beter hoe hij met Trevor om moet gaan. Maar zijn eigen problemen kan hij maar niet oplossen. Hij is over duidelijk op de vlucht. Trevor is niet achterlijk en weet dat er meer aan de hand is dan dat Ben verteld heeft. Maar hij houdt zijn mond.

Op een dag komt Ben aan op zijn werk blijkt dat Trevor tegen zijn moeder heeft gezegd dat Ben met hem een trip wilt plannen. Zijn moeder stribbelt tegen maar Ben weet haar te overtuigen. Dan schiet Trevor in de stress. Maar Ben zet zijn plan voort en belooft er voor te zorgen dat Trevor niets overkomt. Tijdens de reis is Trevor heel stil hij vindt het duidelijk spannend en weet niet zo goed wat hij met zichzelf aan moet. Toch wilt Ben Trevor uitdagen om meer nieuwe dingen te proberen, maar Trevor durft niet zo goed.

Hoe verder ze komen hoe beter het gaat. Maar er blijven dingen die Trevor niet wilt doen. Sommige uitstapjes kosten toch meer moeite dan Ben en Trevor van te voren gedacht hadden. Maar samen komen ze een heel eind. Als ze ergens zitten te lunchen zien ze een dame die ze eerder op de reis ook al gezien hadden, ze is aan het liften. Ze besluiten om haar een stuk op weg te helpen. Ook een andere vrouw wordt door de mannen op weg geholpen en met zijn vieren hebben ze een hoop lol, maar Ben merkt dat het verleden hem blijft achtervolgen.

Mijn mening:
Het laat precies zien waar sommige gehandicapte last van hebben. Eenzaamheid en vast zitten in (verkeerde) patronen. Gelukkig zijn er ook een hoop gehandicapte die er geen last van hebben, maar daar val ik helaas niet onder. Soms is het goed om een uitdaging aan te gaan en je horizon te verbreden, maar dat gaat soms niet zonder de juiste steun. Deze film laat zien wat er alle bij komt kijken en hoe je iemand kan helpen zonder te betuttelen. Ik vond hem prachtig en toch heel realistisch.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter