Film: Nanny Mcphee – returns

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Ditmaal verschijnt Nanny McPhee aan de deur van een gekwelde, jonge moeder, mevr. Isabel Green die probeert de familieboerderij draaiende te houden terwijl haar man oorlog voert. Nanny McPhee komt tot de ontdekking dat de oorlog ook is uitgebroken tussen de luidruchtige plattelands kinderen van mevrouw Green en hun verwende neefjes uit de stad. Plotseling gebeuren er wel hele bijzondere dingen: van een vliegende motorfiets, een biggetje dat in bomen klimt tot een plotseling tot leven komend standbeeld en baby olifantje dat op de vreemdste plekken opduikt aan toe. Met behulp van haar magische krachten weet Nanny McPhee de kinderen vijf nieuwe lessen te leren.

Samenvatting:
Haar man is op pad om oorlog te voeren en moeder Isabel staat alleen voor de opvoeding van haar kinderen. Haar kinderen vliegen elkaar in de haren en maken overal een troep van en haar nichtje en neefje zijn onderweg vanuit de stad om te logeren. Ze waarschuwt haar kinderen dat ze lief moeten zijn richting hun en dat ze hun speelgoed en kamer moeten delen met hen. Zijzelf gaat naar haar werk. Onderweg komt ze haar zwager tegen die haar voor de zoveelste keer probeert te overtuigen van het feit dat ze de boerderij moeten verkopen omdat ze het niet meer kunnen betalen. Isabel wil het niet horen.

Op het moment dat haar nichtje en neefje doorhebben waar ze beland zijn willen ze meteen weer omkeren. Dat wil de chauffeur niet doen en besluit om de kinderen bij hun nichtje en neefjes achter te laten. Hij beloofd dat hij met hun moeder zal praten, maar tot die tijd moeten ze hier blijven. De kinderen van Isabel kunnen hun nichtje en neefje nu al niet uitstaan en ze hebben al ruzie voordat ze goed en wel gearriveerd zijn. Ondertussen staat hun moeder op het punt om naar huis te gaan als ze er achter komt dat Mrs. Docherty stroop in alle laden gedaan heeft. Ze staat op het punt om gek te worden.

Ondertussen besluit haar zwager allerlei manieren te bedenken om er voor te zorgen dat ze besluit om de boerderij te verkopen. Zo verzend hij onder andere een telegram dat haar man omgekomen is in een missie. Maar haar zoon gelooft het niet en gaat samen met zijn neef naar zijn vader om te vragen of het echt waar is. Ze komen er achter hoe het echt zit, maar thuis zit moeder klaar om te tekenen. Ze gaan zo snel ze kunnen terug naar huis, maar zijn ze wel op tijd? Gelukkig gebeuren er thuis ook allerlei onverwachte gebeurtenissen waardoor het proces om te tekenen vertraging op loopt. Maar of het genoeg is.

Mijn mening:
Ik vond het begin een beetje vreemd want welke rol spelen sommige mensen nou precies. Maar hoe verder de film volgde hoe duidelijker het werd. Het was net zo’n leuke film als de vorige met weer hele leuke trucs om de kinderen een lesje te leren. Daarnaast was het heel mooi om te zien hoe de nichtjes en neefjes elkaar in het begin de tent uit vechten en op het laatst samenwerken om alles voor elkaar te krijgen. Maar die oom die mag van mij alsnog opgezet worden, want wat een klootzak is dat zeg. Ik weet wel dat het een film is, maar zoals de bedoeling was waarschijnlijk, heb ik een hekel aan hem gekregen.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter