Film: Miracle run

geplaatst in: Recensies | 0
miracle-run-voorkant
www.bol.com

Voor veel ouders zou het een levenslange straf zijn als hun tweeling autisme zou hebben. Maar voor Corrine Morgan is het een uitdaging waar ze de rest van haar leven voor zal vechten. Als kind had ze niemand, en nu wil ze een toegewijde moeder zijn voor haar twee zonen. De weken na de diagnose van het autisme van haar tweeling zijn voor Corrine bijzonder zwaar. Ze krijgt nog een zware klap te verduren als blijkt dat haar vriend, met wie het drietal samenleeft, zich niet langer wil opofferen voor de autistische tweeling.

Samenvatting:
Corrine heeft al een hoop artsen bezocht voordat ze bij de arts komt die autisme vast stelt bij de jongens. De andere artsen riepen dat er niks ergs met de jongens aan de hand was, dat ze gewoon wat geduld moest hebben. Als ze het ’s avonds aan haar partner vertelt (niet de vader van haar kinderen) wil hij niet meer met haar verder, want hij heeft niet om autistische kinderen gevraagd. Zij besluit met haar jongens ergens anders een bestaan op te bouwen, maar dat is nog niet makkelijk.

De kinderen gaan naar normaal onderwijs, maar al snel wil de juf en het schoolhoofd een gesprek met haar. Ze vermoeden dat de kinderen mishandeld worden. Zodra school te horen krijgen dat ze autistisch zijn schrikken ze zich een hoedje. Zij adviseren haar om de jongens naar een speciale school te sturen, waar ze ook meteen intern kunnen. Maar daar wil ze niks van weten. Ze schrijft een brief met daarin duidelijk vermeld dat de jongens recht hebben op normaal onderwijs. En ze zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze dat krijgen.

Er komt iemand vanuit de overheid langs om haar tips te geven over hoe ze het beste met haar kinderen om kan gaan en hoe ze hun iets kan leren. Allemaal handige tips en de jongens gaan met sprongen vooruit. Ondertussen probeert ze haar eigen leven ook op te pakken door te gaan werken, maar ze vertelt haar werkgever niet dat ze een autistische tweeling heeft. Met de jongens gaat het goed op school, maar soms zijn er kleine incidenten waardoor ze even naar hun school moet. Haar werkgever pikt dit niet en ontslaat haar. Ze krijgt alleen nog een maand loon mee.

miracle-run

Bron: www.google.nl

Op een dag ontmoet ze een man die haar leidingen komt repareren omdat die gesprongen zijn. Het is overduidelijk dat hij een oogje op haar heeft, maar zij wil geen relatie beginnen omdat ze bang is dat de jongens hem afschrikken. Maar het is een volhouder en op een gegeven moment heeft hij zowel de jongens als haar voor zich gewonnen. Uiteindelijk geeft ze toe, er komt een relatie. Maar de jongens blijven veel aandacht vragen. Hij heeft respect voor hoe ze dat doet en helpt haar waar nodig is. En zo kunnen de jongens de hele wereld aan!

Mijn mening:
Wat een heftige film. Het is heel hard om te zien hoe mensen reageren op autisme. Maar het is fantastisch om te zien hoe Corrine zich daar tegen op bokst. De jongens krijgen alle ruimte om hun dromen waar te maken. Het is dan ook heel mooi hoe het afloopt. Wat alleen wel jammer is, is dat het halverwege hun leven stopt. Wat hebben ze de afgelopen jaren gedaan en hoe zijn ze er nu mee omgesprongen? Ik hoop zowel voor moeder als voor de jongens dat ze een geweldig leven te gemoed zijn gegaan en dat ze gelukkig zijn geworden.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter