Film: Harry Potter en de Orde van de Feniks

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

De opstand begint! Lord Voldemort is terug, maar het Ministerie van Toverkunst doet zijn uiterste best om te voorkomen dat de magische gemeenschap de waarheid hoort, bijvoorbeeld door Dorothea Omber, ambtenaar van het ministerie, te benoemen tot de nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten op Zweinstein. Als Omber weigert om praktijkles te geven halen Ron en Hermelien Harry over om in het geheim een select groepje leerlingen te trainen voor de komende strijd.

Samenvatting:
De minister wilt niet geloven dat Harry gelijk heeft en wil Harry en Parkamentus daarom de mond snoeren. Als Harry twee dementors tegen komt in zijn woonplaats en daardoor in het bijzijn van een Dreuzel moet toveren ziet het ministerie dit als een kans om Harry van school te sturen, gelukkig weet Parkamentus daar een stokje voor te steken. Eenmaal op school blijkt het ministerie ook nog eens een nieuwe docent Verweer tegen de Zwarte kunsten te hebben aangenomen. Die iets meer macht heeft dan Parkamentus zou willen.

Al snel merken ze de invloed van het ministerie. Harry probeert zich daar zoveel mogelijk tegen te verzetten. Samen met Ron en Hermelien richt hij een club op Strijders van Parkamentus. Met zoveel mogelijk andere leerlingen probeert hij allerlei vloeken onder de knie te krijgen zodat zij zich kunnen verdedigen tegen Hij Die Niet Genoemd Mag Worden. Hoe verder het schooljaar vordert hoe meer invloed het ministerie probeert uit te oefenen op Zweinstein en hoe meer invloed Hij Die Niet Genoemd Mag Worden op Harry probeert uit te oefenen.

Harry krijgt allerlei dromen te zien ’s nachts. Soms  ziet hij dat iemand van de Orde wordt aangevallen. Met behulp van Parkamentus en de rest van de Orde kan hij meestal veel schade proberen te voorkomen. Tot de dag dat hij zeker weet dat hij naar Londen moet gaan. Samen met de Strijders van Parkamentus gaat hij er naar toe. Zal het ministerie eindelijk weten dat Harry en Parkamentus al die tijd gelijk hebben gehad of zullen ze het nog altijd blijven ontkennen dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden terug is?

Mijn mening:
Ik vind de film heel mooi in elkaar gezegd. Niet omdat ik hem eng vind, al moet ik zeggen dat ik sommige stukje spanning niet zo heel leuk vind. Maar omdat het Engels best wel moeilijk is geworden en ik niet de DVD te pakken hebben kunnen met Nederlandse ondertiteling. Ik zou hem dus de DVD willen hebben (ik wil ze allemaal nog hebben met Nederlandse ondertiteling) dan zal ik ze zeker vaker kijken want ze zijn gewoon goed verfilmd en Harry Potter blijft gewoon leuk om te kijken!

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter