Film: Girl, Interrupted

geplaatst in: Recensies | 0

Susanna speelt in dit fascinerende waargebeurde verhaal een probleemtiener. Volgens de psychiater, die Susanna nog nooit heeft ontmoet, leidt ze aan persoonlijkheidsstoornissen. Ze wordt naar een psychiatrische instelling naar New England gestuurd waar ze de volgende twee jaar van haar leven doorbrengt. Daar leert Susanna omgaan met zichzelf, de andere “gestoorden” en met haar sociopatische vriendin Lisa.

Leeswaarschuwing: In de volgende tekst staat hoe het verhaal verloopt. Daarnaast kan de tekst schokkend ervaren worden!

Samenvatting:
Susanna heeft een zelfmoordpoging gedaan. Nu gaat ze een inrichting in om aan haar problemen te werken. Ze wordt vrienden met een paar meiden, die daar ook zitten, en hebben het op zich best gezellig met elkaar. Maar wat Susanna nou precies mankeert weet ze niet echt. Ze probeert zich tussen de rest staande te houden en voert de gesprekken die ze moet voeren. Op zich gaat dat niet heel slecht, alleen ze wordt door een van de meiden heel erg beïnvloed. Lisa. Lisa heeft een sterke wil en sleurt iedereen daar in mee. Doe wat zij wil en het komt goed. Ze beleven in ieder geval plezier.

Zodra Polly naar huis mag regelt haar vader een huisje voor haar. Lisa vindt dat ze ondertussen wel weer lang genoeg opgesloten heeft gezeten en haalt Susanna over om met haar mee te gaan. Ze willen gaan werken. Maar eerst gaan ze langs Polly om daar een nachtje te vertoeven. Polly zit daar niet helemaal op te wachten maar laat ze toch blijven. Lisa krijgt echter die avond een fikse ruzie met Polly en Polly gaat boos slapen. De volgende ochtend blijkt dat Polly zichzelf heeft opgehangen en Lisa vindt haar. Lisa besluit te vluchten en Susanna blijft terwijl de hulptroepen arriveren.

Susanna gaat terug naar de inrichting en niet veel later komt Lisa ook aanzetten. Het komt tot een confrontatie tussen die twee en op dat moment wordt Susanna pas echt wakker geschud. Ze moet het heft in handen gaan nemen, ze moet zelf aan haar herstel gaan werken. Ze moet niet gaan zitten wachten tot een ander haar gaat redden, ze moet het zelf doen met hulp Het valt niet mee en Susanna gaat met vallen en opstaan. Maar het lukt er wel. Wat gaat Susanna doen nadat ze uit de inrichting vertrokken is en komt het wel goed met Lisa? En de andere meiden, wat doen die?

Mijn mening: 
Ik vond het een hele heftige film. Ik weet dat hoe de ”inrichting” er toen der tijd uitzag het er nu alles behalve uitziet. Maar een groot deel is nog steeds hetzelfde. Isoleercel, op de groep leven. Toch zijn er genoeg dingen veranderd. Wat ik ook heel schokkend vond was dat ze het toch vrij goed in beeld hebben gebracht wat Polly gedaan heeft. Ik had dat nooit verwacht. Verder was het wel een herkenbare film, het breekpunt van Susanna vond ik vooral heel herkenbaar. Je moet je leven zelf inrichten en niet verwachten dat een ander het doet. Goed besef, maar moeilijk uitvoerbaar!

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter