Film: Bee movie

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

‘Bee Movie’ gaat over Barry B. Benson, een bij die net is afgestudeerd en teleurgesteld is dat hij eigenlijk maar in een vakgebied kan werken: honing. Op een zeldzaam tripje buiten de korf, wordt zijn leven gered door Vanessa, een bloemiste in New York. Terwijl hun relatie opbloeit, komt Barry erachter dat mensen massaconsumenten van honing zijn en hij gaat de mensheid aanklagen voor het stelen van bijenhoning.

Leeswaarschuwing: In de volgende tekst staat hoe het verhaal verloopt.

Samenvatting:
Berry heeft net zijn diploma gehaald en moet gaan kiezen welke baan hij wilt. Maar de banen die hij aangeboden krijgt spreken hem helemaal niet. Hij wil meer kunnen zien van de wereld. Hij is net zoals de meeste bijen jaloers op de stuifduivels. Hij haalt een grapje uit met een paar dames, maar de stuifduivels hebben dat door en dagen hem uit om met hun mee te vliegen de volgende dag. Dat neemt Berry aan. Hij ontdekt wat de stuifduivels doen en dat ziet er wel heel leuk uit. Maar dan gaat het mis. Berry raakt de groep kwijt en omdat het gaat regenen moet hij ergens schuilen. Hij kiest alleen een huis uit.

Nadat hij ontsnapt is aan de dood wil hij degene bedanken die hem redden. Maar hij mag niet met mensen praten. Hij komt er achter dat mensen hun honing stelen en wil dat mensen daar mee stoppen. Hij bereid een grote zaak voor waar de mensheid met grote belangstelling naar kijken, wat kunnen bijen echt praten of is dit gewoon een grote publiciteitsstunt? Heeft Berry wel genoeg bewijs om dit te laten stoppen? Moet hij zich hier wel druk om maken? Hij vindt van wel en gaat het gevecht met de leveranciers aan. Maar de leveranciers van honing zijn niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven.

Berry moet met hard bewijs komen en het lukt hem om de rechter en de jury er van te overtuigen dat mensen honing stelen van de bijen. Ze krijgen de honing terug. Iedereen in de korf kan luieren. Maar of ze daar nou zo vrolijk van worden is nog maar de vraag. Heeft Berry wel aan alle gevolgen gedacht? Niet alleen aan de gevolgen voor de bijen, maar ook aan de gevolgen van de mensheid? Maakt hij niet een enorme fout? Wat gaat hij doen? Kan hij het wel herstellen of moet hij zijn verlies nemen en accepteren dat hij de grootste fout van zijn leven heeft gemaakt? Wat vinden de andere dieren ervan

Mijn mening:
Toen deze film net uitkwam was iedereen er wel enthousiast over. Ik kon hem toen om de een of andere reden niet kijken. Ik vond er niet veel aan. Nu besloot ik hem te kijken en ik kan hem wel waarderen. De verhaallijn is leuk en het laat echt zien wat bijen doen voor de maatschappij. Maar aan de andere kant wordt mijn fantasie soms behoorlijk op de proef gesteld. Dat ze praten oké, maar een vliegtuig op de grond zetten? Dat is toch weer een ander verhaal. Daar had ik dan soms ook best moeite mee. Toch is het een goede film en er zit humor is en dat was soms toch ook best wel even fijn, om even te lachen.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter