Film: 50/50

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.google.nl

Adam is een 27-jarige schrijver van radioprogramma’s. Hij wordt gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van kanker in zijn wervelkolom. Gezien zijn jonge leeftijd en gezonde levensstijl kan Adam moeilijk geloven dat dit met hem gebeurt. Zonder andere keus besluit hij te beginnen aan chemotherapie en te vechten voor zijn leven. Met de hulp van zijn beste vriend Kyle, zijn moeder en de jonge therapeute Katie van het kankercentrum, leert hij wat en wie de belangrijkste dingen in zijn leven zijn.

Leeswaarschuwing: In de volgende tekst staat hoe het verhaal verloopt.

Samenvatting:
Adam heeft al tijden last van zijn rug. Hij besluit om eens naar de dokter te gaan die een MRI laat maken. Daaruit komt dat hij een tumor heeft. Adam krijgt van de arts het advies om te gaan praten met iemand. Hij mag gaan praten met een arts (psycholoog, waarschijnlijk in Nederland psychiater genoemd) in opleiding McKay. Hij heeft in het begin heel veel moeite met haar vertrouwen. Hij weet niet zo goed wat hij van haar methodes vindt en dat laat hij ook duidelijk aan haar blijken. Iets waar hij zich soms ook schuldig over voelt, want ze probeert hem alleen maar te helpen.

Adam’s vriendin vindt het ontzettend moeilijk om met zijn ziekte om te gaan en gaat dan ook vreemd met een ander. Zijn beste vriend, Kyle, betrapt haar en verteld Adam de waarheid. Rachel ontkent het niet maar geeft zijn ziekte de schuld. Ze zegt dat het veels te zwaar is en dat hij geen idee heeft. Het zorgt voor een breuk tussen die twee en Kyle probeert hem er bovenop te helpen. Door onder andere haar spullen te vernielen en een nieuwe relatie voor hem te zoeken. Maar is dat wel wat Adam wil? Is Adam daar niet gewoon veels te ziek voor, door de chemo’s, op dit moment.

Zijn psychiater probeert er met Adam over te praten, maar daar heeft Adam niet zo’n behoeften aan. Waar Adam wel behoeften aan heeft weet die niet zo goed. Hij vindt het allemaal een stuk moeilijker dan gedacht. Gaat hij het gevecht tegen de kanker winnen? Wat heeft hij aan zijn beste vriend en aan zijn ouders? Hoe moet die omgaan met het feit dat hij ziek is en dat zijn vriendin door de kanker bij hem weggegaan is? Hij weet het niet en hij moet er langzaamaan achter zien te komen. Zal hij zijn psychiater genoeg vertrouwen om dit met haar te bespreken of lijdt hij in stilte?

Mijn mening:
Het is een film die bij mij heel wat tranen heeft laten vloeien, ik vond het soms verschrikkelijk wat er gebeurde. Ik kan me zo goed voorstellen dat hij zwaar teleurgesteld is en dat hij boos is op zijn lijf. Daarnaast was het voor mij een feest van herkenning hoe Adam zich tegenover die psychiater gedroeg. Hoewel ze het zo goed mogelijk probeerde te doen was haar manier van werken niet de manier die Adam nodig had. Het enige wat ik wel heel duidelijk merkte was dat het een Amerikaanse film is, waardoor sommige dingen bij ons niet heel realistisch waren. Maar ik vond het verder wel een hele mooie film.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter