Boek: Zussen – Danielle Steel

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Vier zussen leiden elk hun eigen succesvolle leven. Candy is een internationaal supermodel, haar zus Tammy is produceer van een goedlopende televisieshow, Sabrina is een ambitieuze advocate en Annie een kunstenares in Florence. Een verschrikkelijke gebeurtenis brengt hun samen in een appartement in New York. Ze moeten hun nieuwe leven onder ogen zien. Samen staan ze sterk, maar naarmate de tijd verstrijkt worden ze gedwongen verder te kijken, naar een hoopvolle toekomst.

Samenvatting:
Hoewel iedereen moeite heeft om naar huis te komen voor deze feestdag wil iedereen toch ook wel weer naar huis. Candy loopt daarom een feestje mis, Tammy laat werk liggen net zoals Sabrina en Annie laat haar vriend achter. Maar ze hebben er heel veel zin in om elkaar weer te zien en zijn dan ook blij als iedereen geland is. De volgende dag is er een groot feest voor vrienden en familie. Annie en haar moeder gaan nog even de laatste boodschappen doen, helaas gaat het op de terugweg mis. Ze krijgen een ernstig auto-ongeluk waarbij hun moeder om het leven komt en Annie ernstig letsel oploopt.

Candy, Tammy, Sabrina en hun vader zitten in verschrikkelijke spanning vanwege Annie en rouwen tegelijkertijd om de dood van hun vrouw en moeder. Chris, de vriend van Sabrina komt hun helpen om alles te regelen. Ondertussen is duidelijk dat Annie schade heeft aan haar ogen en dat ze waarschijnlijk nooit meer kan zien. Candy en hun vader trekken het allemaal niet en Tammy en Sabrina staan er alleen voor, met de hulp van Chris. Ze moeten zorgen dat de begrafenis geregeld wordt en ze moeten er voor Annie zijn die de klap nog krijgt omdat ze nog in coma gehouden wordt voor haar herstel.

Al snel wordt duidelijk dat er een hele hoop geregeld moet worden. Annie kan op deze manier onder geen enkele voorwaarde naar Florence en dat neemt ze iedereen heel erg kwalijk. Zij denkt dat ze het met behulp van haar vriend echt wel trekt. Totdat blijkt dat haar vriend een ander heeft ontmoet in de tijd dat ze thuis was. Annie moet leren met haar nieuwe situatie om te gaan en ze wil daarbij geen hulp van andere. Toch merkt ze op een gegeven moment dat ze niet zonder de hulp en steun van haar zussen kan en klinkt het plan om tijdelijk samen te gaan wonen toch ook niet zo gek meer. Ze gaan het gewoon doen!

Mijn mening:
Het boek geeft duidelijk weer dat je samen veel meer aankunt dan alleen. Hoewel het soms tegenzit kunnen er een hele boel leuke dingen uit voortkomen. Ik snap heel goed dat Annie het allemaal niet meer zag zitten, ik denk dat ik zelf nog erger mijn hoofd had laten hangen op zo’n moment. Het lijkt mij vreselijk om blind te worden. Ik vond het dan ook in het begin heel moeilijk om te lezen, maar naar mate het Annie lukte om zich aan te passen aan deze maatschappij vond ik het toch stuk ”leuker” worden. Deze zussen zijn er altijd voor elkaar en proberen elkaar altijd te helpen en te steunen, mooi om te zien.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter