Boek: Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan.

Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

Samenvatting: 
Robin is haar baan kwijtgeraakt en haar zus heeft aangekondigd dat ze graag zou willen dat haar zus vertrekt. Robin beseft dat ze haar leven alles behalve op de rit heeft. Hoe moet dat verder? Ze weet dat alcohol en mannen een deel van het probleem zijn. Daarom sluit ze met haar zus een weddenschap af. Ze mag een halfjaar geen alcohol en mannen aanraken, doet ze dat wel moet ze iets doen wat haar zus bedacht heeft. Lukt het haar wel dan moet haar zus iets doen wat zij bedacht heeft. De gedachten zorgt er haast alleen al voor dat ze niets wil doen en de drank en mannen laat staan.

Ze ziet op internet een advertentie om als kindermeisje voor ene Connor McFlarland te gaan werken in Ierland. Haar zus verklaart haar voor gek, maar Robin denkt dat het daar veel makkelijker gaat worden om haar weddenschap vol te houden. Maar al snel blijkt dat haar zus dichter bij de waarheid zat dan dat ze had kunnen vermoeden. Connor blijkt gelogen te hebben over de vacature omdat hij bang was dat er anders niemand zou komen. Robin vindt dat niet goed en besluit om terug te vliegen naar Nederland. Maar dat blijkt toch iets lastiger dan dat ze in eerste instantie dacht.

De volgende dag besluit ze toch te blijven, alleen al omdat ze geen beter plan heeft. Ze ontmoet nieuwe mensen en hoewel ze zich aan Connor blijft irriteren blijkt hij toch het beste met haar voor te hebben. Robin gaat het steeds meer naar haar zin hebben in Ierland. Vergeet ze de weddenschap die ze met haar zus heeft niet? Kan ze het Connor vergeven dat hij gelogen heeft? Ze heeft een hoop uit te zoeken in de tijd dat ze in Ierland verblijft, waar kan ze de antwoorden vinden? Gaat het haar opleveren wat ze wil of besluit ze met lege handen terug te keren naar Nederland?

Mijn mening:
Ik heb soms behoorlijk moeten lachen om Robin. Maar een ding moet ik haar nageven ze heeft lef, daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen. Het boek is in het begin behoorlijk verwarrend omdat niet alleen het verhaal van Robin verteld maar ook van Sam. Iets wat niet op de achterkant van het boek vermeld stond waardoor ik het totaal niet verwacht had. Pas later in het boek wordt duidelijk wat deze dames gemeen hebben. Maar tot dat moment moet je maar afwachten. Gelukkig leest het boek lekker vlot weg waardoor dat moment best snel komt en daarna leest het alleen maar prettiger.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter