Boek: Winnaars – Danielle Steel

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Zelfs als het leven je toelacht, kan het in een oogwenk voorbij zijn… Lily Thomas is een ster in alpineskiën en traint voor de Olympische Winterspelen. Tot ze een verschrikkelijk ongeluk krijgt en in een rolstoel belandt. Haar droom spat uiteen, maar ze geeft niet op. Zal Lily haar sport ooit nog kunnen beoefenen?

Samenvatting:
Lilly is op weg naar boven om te trainen als de skilift waarin ze zit stilvalt en naar beneden stort. Lilly moet met spoed geopereerd worden om gered te worden. Haar vader kan het maar moeilijk verkroppen dat zijn dochter dit mee moet maken. Zodra Lilly sterk genoeg is om het ziekenhuis te verlaten besluit hij om haar naar allerlei artsen te vliegen in de hoop dat zij er voor kunnen zorgen dat zijn Lilly weer kan lopen. Maar hij komt van een koude kermis thuis als die artsen geen hoop hebben.

Zodra Lilly thuis is gaat ze naar een revalidatiecentrum om zo goed mogelijk met haar handicap om te leren gaan. In het revalidatiecentrum ontmoet Lilly allerlei jongeren waarmee ze van alles onderneemt. Een van de jongens daar wordt haar beste vriend in het revalidatiecentrum en ze trekt zijn lot zich erg aan. Hij komt bijna nooit thuis omdat zijn ouders niet met zijn beademingsapparaat om kunnen gaan. Maar hij is uitbehandeld. Lilly vindt het heel erg om te horen en ze praat met haar vader over deze situatie.

Haar vader denkt er over om deze jongen te gaan helpen. Hij wilt een revalidatiecentrum opzetten die een iets andere insteek heeft dan het revalidatiecentrum waar Lilly nu zit. Hij wil de handen in een slaan met ziekenhuizen en revalidatiecentrum. Hij heeft een groot terrein opgekocht en is samen met allerlei organisaties bezig om de bestaande gebouwen om te bouwen voor gehandicapten. Lilly steunt deze actie van haar vader, want zij heeft veel gehad aan haar tijd in het revalidatiecentrum.

Mijn mening:
Dit is zo’n boek dat mij echt aanspreekt. Ik vind het fijn als ik een boek lees over gehandicapten en hun belevingswereld. Daarnaast laat dit boek zien dat je nooit moet opgeven. Ook vind ik het ook heel mooi om te zien hoe de vader van Lilly van zijn verdriet zijn kracht maakt door eerst zijn dochter van arts naar arts te spelen en eenmaal thuis besluit hij een revalidatiecentrum op te zetten. Maar ook de veerkracht die Lilly bezit maakt het een heel mooi verhaal, waarin je meer kracht ziet dan iets anders.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter