Boek: Vrienden voor het leven – Danielle Steel

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Gabby, Billy, Izzie, Andy en Sean: vijf jonge mensen die samen zijn opgegroeid. Nu de risico’s in hun leven groter worden, keren ze terug naar hun basis: de ‘Big Five’. Want wat is er mooier dan echte vriendschap?

Samenvatting:
Gabby, Billy, Izzie, Andy en Sean ze komen samen in de kleuterklas te zitten, ze sluiten vriendschap en trekken samen op, vanaf dag een doen ze alles samen. Ook op de middelbare school blijven ze vrienden en voor het eerst beginnen ze naar jongens en meisjes te kijken, binnen de groep ontstaat er zelfs een relatie. Maar er gebeurd ook veel in hun leven, waardoor ze allemaal een andere weg besluiten in te slaan na de middelbare school. Ze houden contact.

Alleen opeens gebeuren er dingen in het leven waardoor ze toch niet zoveel grip meer op elkaar hebben als vroeger. Ze zitten over het hele land verspreid en hoewel ze contact proberen te onderhouden wordt het moeilijker. Toch proberen ze de vakanties naar huis te komen en deze samen door te brengen. Maar opeens overlijdt er een uit de groep van vijf door drugs gebruik. De hele groep is er kapot van en ze beloven altijd samen te blijven.

Maar kunnen ze dat wel beloven of zijn er toch dingen in het leven waar ze geen invloed op hebben? Want een tweede van de groep komt te overlijden, dit keer door een auto ongeluk. De groep van vijf (ondertussen drie) wordt steeds kwetsbaarder en dat beseffen ze allemaal. Toch beloven ze dat ze elkaar altijd blijven opzoeken. Helaas besluit ook nummer drie dat zijn leven het niet meer waard is. De twee overgebleven vrienden zijn er kapot van.

Maar lopen ze niet onbewust ook het risico om te overlijden? Het contact tussen de twee wordt verbroken, het is een te groot risico dat ze elkaar ook kwijt raken. Ze kan het niet aan en wil het niet meer weten als er iets met hem zou gebeuren. Toch gebeurd er iets waardoor ze terugkomt van haar besluit, maar ook hij wordt wakker geschud en besluit zijn leven om te gooien. Komen ze dan toch weer bij elkaar?

Mijn mening:
Het is een heftig en soms even niet te volgen boek. Het begint uit het oogpunt van de ouders, springt over naar het oogpunt van de kinderen en springen weer terug naar de ouders en zo blijven ze verspringen. Ik heb soms even geen idee wie er nou ”aan het woord is”. Daarnaast lijken in het begin die kinderen ook allemaal zo op elkaar dat ik soms geen idee heb wie bij wie hoort.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter