Boek: vijf dagen in Parijs – Danielle Steel

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Ze ontmoeten elkaar in de Ritz in Parijs. Peter Haskell, directeur van een succesvol farmaceutisch imperium, en Olivia Thatcher, de echtgenote van een beroemde senator. Peter is al achttien jaar gelukkig getrouwd. Olivia daarentegen draagt een groot verdriet met zich mee. Als ze na een bommelding samen in een café in Montmartre belanden, stort Olivia haar hart uit. De ontmoeting zal hun leven voor altijd veranderen, maar het enige wat ze samen hebben is…vijf dagen in Parijs.

Samenvatting:
Peter is voor zaken een paar dagen in Parijs. Hij hoopt dat het onderzoekscentrum goed nieuws voor hem heeft wat betreft het nieuwe medicijn wat hij aan het ontwikkelen is. Helaas blijkt dat de onderzoeken nog niet helemaal afgerond zijn op het moment dat Peter een voet in Parijs zet, hij zal moeten wachten. Omdat hij hoopt dat de onderzoeken sneller zullen gaan als hij blijft gaat hij in het hotel achter zijn laptop zitten in plaats van naar New York te vliegen. Maar zijn hoofd staat niet naar werken en hij besluit dat hij ook even mag ontspannen terwijl hij moet wachten in Parijs.

Olivia is samen met haar man, een beroemde senator in Parijs voor zijn campange. Ze is echter niet gelukkig in het huwelijk en haar man verwijt haar houding aan andere dingen dan hun huwelijk. Terwijl hij druk bezig is met zijn campange kijkt hij eigenlijk niet echt om naar zijn vrouw. Ze moet opkomen draven op het moment dat hij haar nodig heeft maar verder kan ze doen en laten wat ze wil. Iets wat Oliva dan ook graag doet. Als op een avond het alarm gaat en iedereen het hotel moet verlaten besluit Oliva even te gaan wandelen en onttrekt ze zich aan alle drukte en aan het oog van de lijfwachten.

Peter ziet het gebeuren en besluit achter haar aan te gaan. Ze hebben een heerlijke avond samen waarin ze van alles en nog wat met elkaar delen. Olivia deelt met hem hoe zij in haar huwelijk staat en Peter vertelt haar hoe hij tegen de resultaten van het medicijn aankijkt. Ze komen een hele boel over elkaar te weten en voelen zich op een bepaalde manier tot elkaar aangetrokken. Maar ze beseffen dat ze geen romance kunnen beginnen. Ze besluiten dat het bij deze dagen moet blijven, maar is dat wel te doen als je je zo aangetrokken voelt tot iemand? Wat betekend deze ontmoeting voor de rest van hun leven?

Mijn mening:
Het is een boek zoals we van Danielle Steel gewend zijn. Ik vond het aan de ene kant wel mooi om te lezen, maar omdat het einde voorspelbaar was baalde ik daar best van. Het komt altijd op hetzelfde neer bij Steel. Dat begin ik een beetje zat te worden, kan ze geen origineel einde verzinnen? Toch lees ik haar boeken altijd uit, want hoe voorspelbaar ook er zit altijd een boodschap achter. De boodschap van dit boek zat een beetje verstopt of ik had wat meer moeite met hem vinden. Misschien was het wel allebei dit keer. Eenmaal gevonden had ik wel iets om over na te denken.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter