Boek: Vergeef me – Lori Nelson Spielman

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Het hele land is in de ban van een kettingbrief met ‘vergevingsstenen’: één steen om te vergeven, en één steen om vergeving te zoeken. Het hele land, behalve de populaire talkshowhost Hannah Farr. Toen Hannah twee jaar geleden zo’n zakje met twee stenen ontving, heeft ze het ogenblikkelijk weggestopt; ze wilde niet geconfronteerd worden met haar verdrietige verleden. Maar dan is de populaire bedenkster van de vergevingsstenen te gast in haar show, en onthult Hannah op televisie per ongeluk het verhaal over hoe ze door haar moeder in de steek werd gelaten.

Gedwongen door de producer van haar talkshow en aangemoedigd door haar enthousiaste fans gaat Hannah publiekelijk op zoek naar haar moeder om haar te vergeven en eindelijk rust te vinden. Maar als Hannah dieper in haar verleden duikt, dringt de vraag zich op of de waarheid waar ze zich al twintig jaar aan vasthoudt, wel de échte waarheid is. Is zij wel het slachtoffer, of heeft zij zelf ook schuld? En kan ze ooit het geluk vinden als het haar niet lukt om te vergeven en vergeten?

Samenvatting: 
Hannah heeft een succesvolle carrière in New Orleans. Ze heeft een televisieshow. Ze is heel gelukkig met haar relatie met de burgermeester van de stad, Michael. Hannah hoopt erop dat ze snel in het huwelijksbootje zullen stappen, dat ze dan een kreng van een stiefdochter er bijkrijgt moet ze maar voor lief nemen. Op een dag ontvangt ze een brief met daarin een uitnodiging om te komen praten over een baan, helaas voor haar is deze baan in Chicago. Ze weet niet of ze dat wel wil, want gaat dat betekenen voor de relatie met Michael? Ze hoopt van hem te horen dat hij wil dat ze het niet doet.

Ondertussen zijn ze bij haar eigen show aan het kijken hoe ze de kijkcijfers omhoog kunnen krijgen. Ze willen een item doen waar Hannah helemaal niet achterstaat. Toch wordt ze gedwongen en opeens zit ze in de studio met iemand waarvan ze nooit had verwacht haar ooit nog te zien. De bedenker van de vergevingsstenen, die haar twee jaar geleden ook een setje gestuurd heeft, ze heeft ze echter nooit teruggestuurd. Ze heeft het haar nooit vergeven. In de uitzending doet Hannah opeens haar verhaal over de relatie met haar moeder en dat was nou net niet de bedoeling, dat moest geheim blijven.

Wat moet Hannah nou doen? Moet ze naar haar moeder toegaan om het haar te vergeven of moet ze het verleden laten rusten? Is ondertussen het kwaad al geschiet of valt er nog wat te redden? Hannah weet het niet en al snel blijkt dat het allemaal niet meer zo verloopt als dat ze gehoopt had. Het verleden achtervolgt haar op een manier die ze nooit verwacht had. Is Hannah er klaar voor om de waarheid onder ogen te zien? Kan ze eerlijk zijn naar iedereen en vooral naar haarzelf of duikt ze toch onder haar steen en probeert ze alles te vergeten? Wat gaat Hannah doen? Ze weet het niet.

Mijn mening: 
Het was een heel confronterend boek. Vergeven en vergeten is nog niet zo makkelijk. Vergeven lukt nog wel, maar vergeten? Ik heb een hele boel mensen pijn gedaan en het zal niet makkelijk zijn om hun vergewis te krijgen en misschien krijg ik dat ook wel nooit. Moet ik het proberen? Ik heb het mezelf met regelmaat afgevraagd. Misschien is de vraag nog wel meer, kan ik het mezelf vergeven? Ik weet het niet en ik weet ook niet of ik er mee aan de slag wil. Maar dit boek heeft er wel voor gezorgd dat ik er over nadenk. Dat hebben niet veel boeken voor elkaar gekregen, dat weet ik wel.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen?

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter