Boek: Spelbreker – Cora Carmack

geplaatst in: Recensies | 0


Dylan is ervan overtuigd dat ze de wereld een betere plek kan maken, als ze er maar fel genoeg voor strijdt. Om welk goed doel het ook gaat, Dylan staat op de barricaden. Wanneer ze door de politie wordt weggestuurd bij een protest, weigert ze te vertrekken en wordt gearresteerd.
Silas Moore is goed in twee dingen: football en problemen veroorzaken. Na een vechtpartij belandt hij een nachtje in de cel en daar ontmoet hij wereldverbeteraar Dylan. Hij kent dat soort meisjes, denkt hij. Maar hij is helemaal niet gebroken. En hij heeft Dylan echt niet nodig. Of toch wel…?

Samenvatting:
Silas heeft een moeilijk leven gehad tot het moment dat hij bij het team kwam. Hij is daar trots op en wil alles geven voor het footbalteam. Maar dan gebeurd er iets wat hij nooit verwacht had, zijn moeder staat voor zijn deur. Vanaf dat moment lijkt het wel de verkeerde kant op te gaan en hij beland voor een paar uur op het bureau. Daar ontmoet hij Dylan en haar vriend, het meisje dat denkt ze de wereld kan verbeteren. Maar ze is wel de fout ingegaan anders was ze nu niet op het bureau beland. Ze weet niet hoe ze haar vriend en haar hier uit moet krijgen.

Maar Silas haalt haar en haar vriend eruit. Ze gaan mee naar zijn huis. Vanaf dat moment doet ze allerlei dingen waarvan ze niet gedacht had dat ze het zou doen. Wil ze dat wel doen met Silas? Ze twijfelt en weet niet wat ze moet doen. Ze gaat naar huis, maar blijkt aan Silas denken. Als ze na een paar dagen contact zoekt gaan ze verder waar ze gebleven waren. Alleen Dylan is niet gek, ze weet dat Silas wat verbergt. Als ze er achter komt wat hij verbergt wil ze hem helpen, maar hij weet niet of hij wel geholpen wil en kan worden en al helemaal niet door haar.

Maar Dylan zet door ze bedenkt allerlei manieren om hem te helpen. Als hij zo door gaat dan komt het niet goed met hem. Dylan beseft dat ze open en eerlijk tegen Silas moet zijn, want ze heeft zelf ook een verleden. Maar gaat dat haar wel lukken en wat doet ze met haar ouders? Kan ze hun wel de waarheid vertellen? Wat besluit Silas? Wil hij wel geholpen worden en kan hij dat wel? Ze zitten samen in de knoop en als er dan een nog klap komt dreigen ze allebei een hele hoop te verliezen. Zijn ze daar wel tegen gewapend, kunnen ze het samen aan of gaat het kapot tussen hun?

Mijn mening:
Ik heb soms moeten slikken bij dit boek. Silas en Dylan hebben beide een hele hoop meegemaakt en dat zorgt ervoor dat ze elkaar begrijpen zonder dat ze het weten. Daarnaast zaten er stukken in waar ik wat moeite mee had, gewoon omdat ik het niet gewend ben om daar over te lezen. Maar er zat diepgang in het boek, er werd verteld wat ze bezig hielden en waar ze moeite mee hadden. Het boek las daardoor wel heel fijn en ik voelde me daardoor verbonden met de hoofdpersonen. Ik wil het andere boek van Cora Carmack ook lezen van deze serie.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter