Boek: Paper Towns – John Green

geplaatst in: Recensies | 0
paper-towns
Bron: www.bol.com

Waar is Margo Roth Spiegelman?
Negen jaar oud zijn ze en onafscheidelijk – Q (Quentin) en Margo Roth Spiegelman – als ze in het park een dode man vinden. Daarna hebben ze bijna tien jaar geen contact meer. Totdat Margo op een avond op het raam van Q’s kamer klopt. De dag erna is ze verdwenen…
De nacht voordat Margo verdwijnt, maken zij en Q een onvergetelijke tocht door de stad waar ze wonen. Ze nemen op creatieve wijze wraak op verschillende mensen: van het vreemdgaande vriendje van Margo, tot de sportheld die Q al jaren dwarszit.
Q heeft het gevoel dat die nacht een onverbrekelijke band tussen hem en de mooie Margo wordt gesmeed. Als zij verdwijnt, laat hij het er dan ook niet bij zitten. Net als iedere keer dat ze eerder wegliep, heeft Margo aanwijzingen achtergelaten waar ze heen is gegaan. En deze keer zijn de aanwijzingen voor Q bedoeld.
Een bizarre roadtrip volgt, waarin Q er langzaam achter komt dat Margo niet de persoon is die hij altijd heeft gedacht – en ook hijzelf niet.

Samenvatting:
Quentin schrikt zich rot van het lijk in het park, maar Margo vindt het fascinerend. Ze probeert zoveel mogelijk over hem te weten te komen. Maar Quentin moet er niets van hebben. Al snel verwaterd het contact tussen hen. Maar als Margo tien jaar later opeens bij hem voor het raam staat wil hij haar toch wel helpen met haar wraakacties. Ze hebben samen een hoop lol, ook al is het maar voor een nacht. Quentin doet dingen die hij nooit zomaar gedaan zou hebben. Inbreken en wraakacties zijn niet het eerste waar hij aan zou denken om te doen.

Maar als blijkt dat Margo de volgende dag verdwenen is maakt hij zich niet heel veel zorgen. Ze komt wel weer boven water, zoals altijd. Haar ouders denken dan ook niet dat ze echt moeten zoeken naar haar. Alleen de tijd verstrijkt en verstrijkt, maar Margo komt niet terug. Quentin begint zich op een gegeven moment toch wel zorgen te maken en zeker als hij er achter komt dat ze een hoop aanwijzingen achter gelaten heeft. Hij breekt zelfs zijn eindexamenuitreiking er voor af om haar haar op zoek te gaan samen met een paar vrienden.

Hoe verder ze komen hoe meer Quentin er van overtuigd is dat Margo door hem gevonden wilt worden. Zijn vrienden daar in tegen weten het toch iets minder zeker en denken dat het gewoon typisch Margo is. Toch rijden ze samen met hem naar de plek waar Quentin Margo verwacht te vinden. Onderweg stoppen ze heel weinig en als ze stoppen dan gaat het in een recordtempo, want ze moeten zo snel mogelijk weer op weg zijn. Ze vinden Margo, maar wou Margo dat nou echt of was ze toch iets anders van plan met haar wegloopactie?

Mijn mening:
Ik snap niet heel goed waarom dit boek zo populair is. Als je het met The fault in our stars vergelijkt dan is mis ik het verhaallijn een beetje. Wat is Margo nou precies van plan, ze laat aanwijzingen achter, maar wilt niet gevonden worden? Of wil ze het wel maar durft ze Quentin geen goede aanwijzingen te geven? Ik snap niet zo heel goed waar ze nou bezig is en waarom en dat wordt aan het einde van het boek naar mijn mening niet goed uitgelegd. Ik mis de clou van het verhaal een beetje en daarom vond ik hem een stuk minder leuk dan The fault in our stars.

Facebook | Instagram | Twitter

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter