Boek: Opstaan – Jackie van Laren

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Samenvatting: 
Anne heeft het helemaal naar haar zin op het eiland samen met haar vriendin Georgie. Anne zet alles op alles om Rory te vergeten. Ze heeft af en toe nog contact met Row, maar hij heeft haar beloofd niet te laten weten waar ze is. Rory heeft dus helemaal geen idee waar ze is en daar baalt hij behoorlijk van want hij weet niet wat er nou mis is gegaan. Waarom is zijn Annie opeens vertrokken en wil ze geen contact meer met hem? Hij snapt er niets van maar omdat zijn zoon zijn mond houdt heeft hij geen idee waar ze uithangt. Ook zijn vrienden zeggen niets tegen hem over haar verblijfplaats.

Georgie heeft de beroemde kok Woz uitgenodigd om bij haar in het restaurant te koken. Vooral Georgie kijkt daar enorm naar uit. Maar het loopt niet helemaal als verwacht. Hij heeft hele andere gedachten over koken dan dat Anne en Georgie dat hebben. Toch komen ze er aardig uit. Woz moet vanwege omstandigheden even terug naar Engeland om iets te regelen. Georgie is doodsbang dat hij niet meer terugkomt. Maar een paar dagen later staat hij weer op de stoep met de mededeling dat er van het weekend een zanger komt. Georgie is daar niet blij mee, maar gaat toch akkoord.

Tot het moment dat blijkt dat Rory de zanger is die hij uitgenodigd heeft. Rory heeft wel behoeften aan een paar dagen ontspannen. Want hij heeft zich voorgenomen om zijn Annie te gaan vinden. Hoe gaat iedereen om met het moment dat Rory op de stoep staat? Is Anne er blij mee of kan ze hem wel vermoorden? Hoe staat het tussen Georgie en Woz, kunnen zij er samen uit komen? Wat heeft die allemaal tot gevolg? Gaat het leven van iedereen weer verder waar het gebleven was of is de rust zo verstoord dat ze niet meer samen door een deur kunnen?

Mijn mening:
Er zit een hele tijd tussen het einde van het vorige boek en het begin van het nieuwe boek. Anne is zoveel maanden verder als het boek begint. Dat zorgt ervoor dat ik in het begin niet snapte waar het over ging. Was ze weg bij Rory en waarom dan? Hoe verder het boek vorderde hoe duidelijker het werd. Helaas suggereerde de achterkant al een stuk van het verhaal en dat zorgde er wel voor dat ik me alleen af vroeg wanneer Anne en Rory elkaar weer zouden gaan zien en wat er dan zou gaan gebeuren dan dat ik me afvroeg of ze elkaar zouden zien. Maar het boek was verder wel leuk!

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter