Boek: Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Cat Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking maar daar kan Cat wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Cat zweert wraak.

Leeswaarschuwing: In de volgende tekst staat hoe het verhaal verloopt.

Samenvatting:
Cat heeft het naar haar zin in Londen, met haar baantje in de reclame. Dat ze helemaal onder aan de ladder staat en een hele kleine kamer heeft waarin ze niet eens ruimte heeft voor een kast maakt haar niets uit. Ze werkt in Londen! Ze is dolgelukkig en hoopt op een dag op te vallen bij haar baas, als deze eens ziet hoe getalenteerd ze is dan moet het helemaal goedkomen. Ze weet zeker dat ze dan meer mag gaan betekenen voor het bedrijf. Tot die tijd moet ze het doen met haar huidige leven. Ze probeert naar iedereen de schijn op te houden dat het echt wel leuk is en dat ze heel veel leuks beleeft.

Maar dan wordt Cat ontslagen en haar baas weet niet eens meer of ze het nou wel of niet gedaan heeft; Cat solliciteert zich suf maar het lukt haar niet om een nieuwe baan te vinden. Ondertussen hebben haar vader een (stief)moeder haar hulp nodig om de bio camping op te zetten, de eerste gasten komen er aan en ze hebben geen idee hoe ze dat moeten aanpakken. Of Cat alsjeblieft een paar dagen kan komen helpen, ze zullen haar er voor betalen. Cat besluit het te doen ze heeft nog geen baan en hoewel haar ouders dat niet weten hoopt ze dat ze dat hun ook nooit hoeft te vertellen.

De camping loopt als een trein en de ene na de andere tevreden gast vertrekt. Cat en haar ouders zijn in hun nopjes. Maar dan staat opeens de oude baas van Cat voor haar neus. Hoe moet ze haar geheim (geen baan) verborgen houden voor haar ouders? Cat bedenkt een plan maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Zeker als ze met haar oude baas activiteiten moet gaan ondernemen. Lukt het Cat om onzichtbaar te blijven en haar ouders te laten geloven dat ze gewoon er even tussenuit is? Of wordt ze ontdekt en komt het hele verhaal uit? Zal ze ooit weer een baan hebben?

Mijn mening:
Dit boek heeft mij laten inzien dat de meeste mensen alleen de leuke momenten met andere mensen delen. Cat wou iedereen laten zien hoe ”perfect” haar leven was in Londen terwijl ze dat leven helemaal niet leidde. Dat gelde eigenlijk voor de meeste mensen uit het boek. Pas toen Cat achter de waarheid kwam werd het leven echt leuk, haar ouders konden haar werk beter waarderen en haar een stuk beter steunen. Ook haar vrienden vonden haar een stuk leuker mens. Iedereen bleek toch een andere agenda te hebben dan dat ze in eerste instantie iedereen lieten geloven. Ze wouden leuk gevonden worden.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter