Boek: Magie – Danielle Steel

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

In Parijs, de Lichtstad, wordt elke zomer een white dinner gehouden: een verrukkelijk diner in de buitenlucht waarbij alle gasten witte kleren dragen. Na zonsondergang worden witte ballonnen met lichtjes losgelaten – elk met een geheime hartenwens van een genodigde.
Dit jaar zijn twee bevriende stellen aanwezig die voor een grote verandering staan.
Jean-Philippe en Valerie Dumas, de een bankier, de ander redacteur bij Vogue, overwegen een mogelijke uitzending naar China.
Benedetta and Gregorio Mariani leiden samen een Italiaans mode-imperium. Maar hij heeft een grote zwakte die zowel hun bedrijf als hun huwelijk bedreigt.

Samenvatting:
Jean-Phileppe is een van de organistoren van het witte diner. Hij nodigt onder andere Chantal, Dharam en Benedetta en haar man Gregorio uit. Samen genieten ze van een gezellig diner. Na deze avond gaat iedereen weer hun eigen weg. Jean-Phileppe en zijn vrouw Valerie gaan samen een moeilijk avontuur aan, waarbij ze zich allebei afvragen of hun huwelijk wel tegen dit avontuur bestand is. Gaan ze samen met hun gezin naar China of gaat Jean-Phileppe alleen? Waar draait het om in het leven? Geld, avontuur of liefde? Brengt dit hun dichter naar elkaar of gaat dit hun hun huwelijk kosten?

Benedetta heeft het zwaar op de avond van het witte diner. Haar man Gregorio moet onverwachts weg. Ze schaamt zich en is boos, maar ze heeft geen andere keus. Haar man kan niet zomaar weer terug komen en een paar dagen later vliegt ze alleen terug naar Milaan. Maar niet voordat Dharam haar duidelijk heeft gemaakt dat hij haar beter wil leren kennen. Benedetta is er alleen nog niet uit wat zij wil? Wil zij nog bij haar man zijn of kiest ze deze keer iets anders? Welke rol speelt Dharam in haar leven? En welke gevolgen hebben haar keuzes voor haar en voor Gregorio en zijn familie? Wat gaat ze doen?

Chantal is single. Ze is happy single. Toch mist ze soms de liefde. Haar kinderen wonen overal ter wereld en ze ziet ze maar heel weinig. Ze heeft haar werk, maar dat is ook thuis. Ze is niet vaak onder de mensen. Ze spreekt met regelmaat met Jean-Phileppe af, maar daar blijft het dan ook bij. Ze zou graag willen dat haar kinderen meer aandacht aan haar besteden of dat ze een liefde had. Als ze na het witte diner iemand meerdere keren tegenkomt is dat een teken. Maar is Chantal hier wel op voorbereid? Kan ze het aan om de liefde van haar leven tegen te komen? Hoe zullen haar kinderen reageren?

Mijn mening:
Dit boek vertelt het verhaal van zes mensen en hun familie. Deze zes mensen kennen elkaar via het witte diner. Het ene moment wordt vanuit het ene oogpunt verteld en het volgende moment vanuit een ander oogpunt. Dat maakt het soms best lastig, maar aan de andere kant ook wel leuk. Het is mooi om te zien hoe iedereen met zijn eigen problemen dealt en toch geïnteresseerd is in elkaar. Ze willen er voor elkaar zijn zonder dat ze het als een verplichting ziet. Het leven kan veel mooier zijn dan dat je verwacht. Als je maar open staat voor de hulp van andere en geen verwachtingen hebt van het leven.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter