Boek: Lieve ik – Petra Kruijt

geplaatst in: Recensies | 0
lieve-ik
Bron: www.bol.com

Tien jaar na hun havo-examen krijgen Polly en Hanneke een brief van zichzelf. Ze komen erachter dat ze niet alleen elkaar uit het oog zijn verloren, maar ook hun eigen dromen.

Polly woont in een flat die binnenkort gesloopt wordt. Hanneke werkt al jaren voor dezelfde baas, in een baan die haar geen enkele uitdaging meer biedt. Na het lezen van haar brief besluit Polly contact op te nemen met haar vroegere beste vriendin. Ze weet Hanneke over te halen om hun jeugddroom alsnog waar te maken: de vroegere vriendinnen worden tien jaar na dato zakenpartners in hun eigen modezaak. Maar met mode en kleding alleen ben je er natuurlijk niet…

Samenvatting:
Polly komt thuis en vindt een brief ze herkent hem meteen en heeft spijt dat het verleden zo gelopen is zoals het gelopen is. Ze wou dat ze haar droom nagejaagd had. Hanneke wordt door haar moeder gebeld dat er een brief bezorgd is voor haar. Haar moeder barst bijna uit haar vel van nieuwsgierigheid, Hanneke wil niet dat haar moeder weet wat er in die brief staat.

Polly besluit om iets met de brief te doen, ze belt Hanneke op om af te spreken. De moeder van Hanneke is het daar helemaal niet mee eens, want weet ze nog wel wat er zoveel jaren gebeurd is? Hanneke besluit te gaan en stemt toe om als nog hun jeugddroom na te jagen. Hanneke gaat het plan uitwerken en neemt contact op met de bank en gaat het op haar werk vertellen en Polly gaat een huis zoeken en zodra ze een winkel gevonden hebben gaat zij zoveel mogelijk klussen.

Over het inrichten hebben ze een kleine onenigheid, maar ze weten het goed op te lossen en de winkel ziet er uiteindelijk goed uit. Polly maakt alles zelf, wat ze daarna weer verkopen. Ze wil het exclusief houden. Het loopt goed en Hanneke denkt erover om uit te breiden, ze heeft allerlei plannen. Maar ook Polly heeft allerlei plannen. Zo gaan ze naar een event in Amsterdam en daar ontmoeten ze een persoon die hun goed kan helpen. Maar doet die persoon dat uiteindelijk ook echt of…

Ondertussen zit Polly steeds meer met zichzelf in de knoop ze wil zich eigenlijk alleen maar bezig houden met het ontwerpen en maken van kleding, die winkel vind ze helemaal niks. Het dreigt helemaal mis te gaan, maar dan komt er een prachtkans op hun pad en daardoor is ze helemaal van slag ze weet niet meer wat ze moet doen. Maar ze blijft er maar mee lopen en Hanneke snapt er helemaal niks van, wat is er toch aan de hand?

Mijn mening:
Tijdens het lezen heb ik me soms heel erg geërgerd aan de mentaliteit van de hoofdpersonen. Het liefst had ik ze uit het boek willen trekken en even goed door elkaar willen rammen. Echt op een manier van ”waar zijn jullie nou met bezig? Denk nou eens even na”. Helaas kon dat niet en heb ik me maar verder zitten ergeren. Toch moedigde het me aan om verder te lezen, ik was benieuwd welke gevolgen zaten aan hun acties en of alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht zou komen of…

Dit wil je misschien ook wel lezen:
Boek: Onder studenten – Petra Kruijt
Boek: Gemma & partners – Petra Kruijt

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter