Boek: Hotel aan zee – Maeve Binchy

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

In het badplaatsje Stoneybridge staat hotel Stone House. Hier vindt elke gast een warm welkom, ongeacht de reden van zijn verblijf. Zo dragen Henry en Nicola een afschuwelijk geheim met zich mee, ziet de vrolijke verpleegkundige Winnie haar vakantie in het water vallen en komt John op de bonnefooi aanwaaien nadat hij zijn vlucht heeft gemist.

Samenvatting:
Chicky woont al haar hele leven in Stoneybridge. Ze werkt en daar ontmoet ze de prins van haar dromen. Een probleem hij woont helemaal niet in Ierland maar in Amerika. Haar ouders, broers en zussen raden haar af om met hem mee te gaan naar Amerika. Maar Chicky is er van overtuigd dat het ware liefde is en gaat met hem mee naar Amerika, het zorgt ervoor dat haar ouders niet meer tegen haar praten. Ze beseft dat ze niet meer welkom is, toch besluit ze de eer aan zichzelf te houden en om de zoveel tijd een brief naar huis te sturen. Ze hoopt dat ze op een dag een reactie krijgt van haar ouders.

Helaas blijkt haar relatie toch niet zo stabiel als ze dacht en gaat het op een gegeven moment uit. Chicky durft onder geen voorwaarden terug naar huis. Ze krijgt een baan in Amerika bij iemand die geen vragen over haar stelt. Toch raken ze in gesprek en krijgt Chicky het advies om eens een keer naar huis te gaan omdat het anders helemaal zo moeilijk wordt. Chicky besluit te gaan en ze besluit om elk jaar terug te gaan naar huis. Op een gegeven komt ze iemand tegen die in het grote herenhuis woont in Stoneybridge. Chicky krijgt het aanbod om het te kopen er een hotel van te maken. Maar wil ze dat?

Samen met de oude vrouw besluit ze om de sprong te wagen. Ze proberen samen zo’n mooi mogelijk hotel van het huis te maken. Maar ze moeten ook nog gasten zien te vinden. Ze proberen op allerlei mogelijke manieren er wat van te maken. Ze nemen zelfs personeel aan en ze hebben het naar hun zin met zijn alle. Maar gaat het wel lukken om er een goed hotel neer te zetten? Hoe gaan de gasten reageren? Hebben die het naar hun zin? Hoe reageren ze op elkaar? Aan Chicky zal het in ieder geval niet liggen, zij wil het iedereen naar hun zin maken en er voor zorgen dat het een top hotel wordt voor iedere gast.

Mijn mening:
Het is soms best lastig dat het verhaal vanuit meerdere personen verteld wordt. Het ene moment verteld de een zijn of haar verhaal en het volgende moment een ander. Op een het einde van hun verhaal zijn ze allemaal in het hotel bij Chicky. Maar ze hebben het soms wel eens over een persoon waar je nog geen letter van gelezen hebt. Dat maakt het soms verwarend. Maar op het eind van het boek valt alles samen en heb je het gevoel dat je iedere gast, Chicky en de medewerkers goed hebt leren kennen. Ik vond het een mooi boek, ook al hadden ze van mij het meer vanuit het oogpunt van Chicky mogen vertellen.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter