Boek: Hij, hij en ik – Kristan Higgins

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Net toen Faith Holland voor het altaar stond om haar jawoord te geven, vond Levi Cooper, de beste vriend van haar verloofde, het tijd. Tijd voor haar aanstaande om op te biechten dat hij weliswaar gek op haar was, maar dat hij op cruciale momenten aan Justin Timberlake moest denken om iets voor elkaar te krijgen. En dat het hem dus verstandig leek om maar niet te trouwen.

Faith kon destijds maar één ding bedenken: vluchten naar de grote stad! Maar nu, drie jaar later, heeft haar familie haar nodig, en gaat ze terug naar Blue Heron. Moet kunnen, want de wonden zijn inmiddels wel geheeld… denkt ze. Maar dan ontdekt ze dat uitgerekend Levi – de man die destijds haar bruiloft ruïneerde – haar nieuwe buurman is!

Samenvatting:
Faith besluit om naar huis te gaan om mee te helpen met de wijnoogst. Daarnaast hebben haar zussen haar hulp met nog iets ingeroepen. Ze vindt dat ze het nu aan moet kunnen om Jermey onder ogen te zien en wat denk je van Levi, de jongen die zijn mond niet kon houden en haar grote dag moest verpesten. Ze haat hem nog steeds. Ze is nog maar amper thuis of ze beseft al dat Levi ook nog steeds een grote hekel aan haar heeft. Gelukkig zijn haar vader, zussen, broer en grootouders wel blij om haar te zien. Ze willen maar al te graag dat ze bij hun blijft. Het liefst voor goed.

Faith is dolblij om haar familie en vriendinnen weer te zien. Maar waarom moet ze Levi elke keer weer tegen het lijf lopen? Ze lijkt hem wel op elke hoek tegen het lijf te lopen en die blikken die hij haar geeft laten duidelijk blijken dat hij daar ook niet blij mee is. Gelukkig heeft Faith naast het wachten op de oogst nog het een en ander te doen. Op deze manier kan ze haar gedachten even afleiden. Want het hebben van zo’n grote familie brengt allerlei zorgen met zich mee, zeker als haar vader ook nog eens de verkeerde vrouwen aantrekt. Kan Faith dat wel oplossen?

Faith moet toch eens beslissen wat ze wil doen. Wil ze is San Francisco blijven of komt ze definitief thuis wonen. Kan ze dat wel aan? Hoe moet dat tussen Jermey en haar gaan? Om over Levi nog maar te zwijgen. Is iedereen daar eigenlijk wel blij mee dat ze thuis komt wonen? Want haar vader, zussen en broer lijken haar nou niet echt vergeven te hebben wat er zoveel jaar geleden gebeurd is? Kan ze daar wel mee leven of ziet ze spoken? Een hele boel vragen waar Faith antwoord op moet zien te krijgen voordat ze een beslissing kan nemen over waar ze wil wonen.

Mijn mening:
Ik snapte er even helemaal niets van toen er begonnen werd met de beschrijving van haar bruiloft. De achterflap deed iets anders vermoeden. In de rest van het boek werd er wel vaker opeens, out of the blue teruggeblikt op haar verleden. Hoewel het een hele hoop achtergrond informatie geeft die soms best handig kan zijn om de verhaallijn te snappen vond ik het wel lastig dat er geen verband in zat. Verder was het wel een heel mooi goed boek waar ik op een gegeven moment helemaal inzat. Ik wou echt weten hoe dit voor iedereen af ging lopen. Ik was nieuwsgierig geworden.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter