Boek: Het huis op de kliffen – Liz Fenwick

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Als Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt -bedreigd door een invasie, stuurt het Amerikaanse leger een peloton soldaten naar de ruige kust van Cornwall. Amelia en Adele, twee zusjes die wanhopig hun best doen om zich staande te houden tijdens de grimmige oorlogsjaren, vinden hun aanwezigheid een meer dan welkome afleiding. Maar op een avond wordt er een verraad gepleegd dat de zusjes voorgoed uit elkaar zal drijven.

Decennia later besluit Lara na een akelige scheiding naar Windward te gaan, een landhuis in Cornwall dat ze alleen kent van familiefoto’s. Als ze aankomt bij het landgoed valt ze midden in een trouwerij, een huwelijk dat bij voorbaat gedoemd lijkt te mislukken… Rust er door een dramatische gebeurtenis in het verleden een vloek op het huis die ieders toekomst zal beïnvloeden?

Samenvatting:
Adele wordt herinnerd aan de Tweede Wereldoorlog. Ze wil er liever niet aan denken, er is teveel gebeurd en ze vindt dat sommige dingen verzwegen moet worden. Zeker over de oorlog. Ze heeft teveel gezien en gehoord. Toch willen sommige mensen graag weten wat er nou precies is gebeurd. Adele besluit echter te zwijgen als een graf, tot grote teleurstelling van vele. Haar kleindochter Peta vindt ook dat haar oma wat meer moet vertellen, maar vooral dat ze minder moet piekeren en niet teveel in het verleden moet gaan zitten. Ze moeten genieten van het hier en nu. Maar dat vindt Adele toch wel een beetje moeilijk.

Jack de broer van Peta heeft het niet zo op liefde en snapt dat zijn oma daar ook zo over denkt. Hij is dan ook tegen het huwelijk van zijn zus. Maar wat kan hij er tegen doen? Ze gaat trouwen en dat moet het accepteren. Hoe hij er ook over denkt. Maar is de taak om haar weg te geven en een speech te geven niet te groot voor hem? Hoe dichter de bruiloft komt hoe erger de flashbacks van Adele worden. Ze gaat in het verleden graven, maar wel op een manier dat de rest van de familie het niet door heeft, al zijn Jack en Peta niet helemaal gek, ze hebben meer door dan dat Adele zou willen.

Gaat het Jack lukken om gezellig te zijn op de bruiloft? Hoe gaat Adele om met alle flashbacks? Kan ze het nog aan? Of wordt ze langzaamaan in gehaald door het verleden? Zowel Jack en Adele hebben het niet makkelijk. Maar heeft Peta het wel zo makkelijk of houdt ze de schijn op? Kunnen ze genieten op de bruiloft of valt dat nog tegen? En wie is dat meisje waar oma het opeens over heeft na afloop van de bruiloft? Wat heeft er allemaal gespeeld waar Jack en Peta niets vanaf weten? Komen ze er achter of besluit oma toch te zwijgen zoals ze altijd heeft gedaan over de oorlog?

Mijn mening:
Het is soms best wel verwarrend dat het boek het ene moment in de oorlog zit en het andere moment in 2015. Naast het verhaal van Adele wordt ook het verhaal van Lara verteld en dat is soms best verwarrend. Maar hoe verder het boek vordert hoe duidelijker het wordt. Iedereen kan op een gegeven raden hoe het verhaal voor een groot deel in elkaar steekt, dat is aan de ene kant jammer, aan de andere kant er zitten nog genoeg verrassingen in het verhaal. Je moet alleen wel iets met de oorlog hebben wil het verhaal je aanspreken. Ik vond het een goed boek, mooi beschreven.

Wil je alsjeblieft mijn enquête invullen? 

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter