Boek: Het droomhuis – Rachel Hore

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Voor Kate Hutchinson is de verhuizing van een saai rijtjeshuis naar het platteland van Suffolk een droom die uitkomt. De rust en ruimte van het buitenleven lokken Kate, haar man en hun twee kinderen weg van een chaotisch stadsleven. Haar baan zegt ze op, en het gezin trekt in bij Kates schoonmoeder – tot ze hun perfecte huis gevonden hebben. Maar alles blijkt veel moeilijker dan verwacht, en het hele plan dreigt in elkaar te storten. Hebben Kate en haar man de grootste fout van hun leven gemaakt?
Dan, tijdens een wandeling, ziet Kate het huis van haar dromen: een prachtig, magisch huis, dat onverklaarbare herinneringen bij haar oproept. Er ontstaat een vriendschap tussen haar en Agnes, de eigenaresse van het huis. Als Kate de familiegeschiedenis van Agnes hoort, is ze verbijsterd over de gelijkenissen met die van haarzelf…

Samenvatting:
Kate is het zat om steeds zo weinig tijd te hebben voor haar kinderen en ze achter te laten bij de nanny. Ze wil meer tijd met haar kinderen en Simon. Simon steunt het plan om niet meer in de stad te wonen en ze besluiten in te trekken bij zijn moeder tot het moment dat ze het perfecte huis hebben gevonden. Simon blijft in de stad werken omdat het een prachtbaan is en Kate zegt haar baan op en gaat haar tijd aan de kinderen besteden. Op het moment dat het zomervakantie is gaat ze samen met haar gezin verhuizen. Simon heeft vakantie en ze besluiten meteen huizen te gaan bekijken.

Maar ze vinden geen huis dat echt bij ze past. Ondertussen heeft Simon het hartstikke druk op zijn werk en is alleen nog in het weekend thuis. De kinderen gaan naar school en Kate zit thuis met haar schoonmoeder. Het naar huizen zoeken schiet er steeds vaker bij in, want Simon heeft amper tijd en de kinderen vinden het ook fijn om hem te zien. Kate baalt, want ze vindt het erg dat ze haar schoonmoeder tot last is. Er zijn met regelmaat spanningen. Kate zit er ondertussen zelfs over te denken om iets voor haar gezin te zoeken tot het moment dat ze het perfecte huis voor haar gezin heeft gevonden.

Tijdens een wandeling met de hond komt ze bij een huis waar ze iemand om hulp hoort roepen. Ze helpt de oude vrouw, Agnes, naar het ziekenhuis. Kate wil weten hoe het met de oude vrouw afgelopen is en besluit langs te gaan in het ziekenhuis. Tijdens de gesprekken die ze samen voeren komen ze er achter dat hun familiegeschiedenis wel heel erg op elkaar lijken. Agnes vraagt Kate om hulp, maar gaat het Kate wel lukken? Zeker nu haar eigen huwelijk ook niet al te best is met de spanningen om een huis te vinden? Is de verhuizing naar het platteland wel goed geweest of krijgen ze spijt en willen ze terug?

Mijn mening:
Ik vond het een prachtig boek. Het leek een beetje op de boeken van Katie Fforde. Ik houd van deze stijl van schrijven en wil dan ook zeker meer boeken van deze schrijfster gaan lezen. Het verhaal is herkenbaar, op sommige gebieden persoonlijk, op andere gebieden hoor je het wel eens vanuit je omgeving. Toen ik eenmaal in het boek zat wou ik het boek uitlezen. Het ontroerde mij. Het lastige was wel dat het een stuk vanuit het oogpunt van Kate verteld werd en het andere stuk vanuit het oogpunt van Agnes. Dat was soms best wel even wennen vooral ook omdat er een sprong in de tijd gemaakt werd.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter