Boek: Harry Potter en de Geheime Kamer – J.K Rowling

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Het blijk echter een hele heksentoer te zijn om daar te komen, zodat Harry en zijn vriend Ron ten slotte in een vliegende auto naar school gaan. Na alle avonturen van het eerste schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Bezweringen, Verweer tegen de Zwarte kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden, maar niets blijkt minder waar. Een mysterieuze stem roept hem, er vinden aanslagen plaats en Harry ontdekt een wel heel bijzonder dagboek.

 

 

Samenvatting:
Harry moet heel stil zijn van zijn oom omdat deze een belangrijke deal wilt sluiten. Op het moment dat Harry zijn slaapkamer binnenkomt blijkt hij echter niet alleen te zijn. Hij heeft bezoek van een huis-elf. Deze huis-elf waarschuwt Harry, Harry moet niet terugkeren naar Zweinstein. Pas als Harry dat hem beloofd krijgt hij de brieven die zijn vrienden hem geschreven heeft. Harry weigert en de huis-elf zorgt ervoor dat er beneden een ramp ontstaat waardoor de deal niet doorgaat. Het levert Harry eenzame opsluiting op.

Ron vindt het maar raar dat hij nog steeds niets van Harry gehoord heeft en gaat samen met zijn broers eens kijken bij Harry. Ze besluiten Harry te bevrijden en mee te nemen naar Het Nest, het huis van Ron en zijn familie. Maar daarmee zijn de problemen voor Harry nog niet over. Als ze op het station zijn om naar de Zweinsteinexpress te gaan kunnen ze de poort niet meer door richting het station. Harry en Ron besluiten de auto van Rons vader te gebruiken om zo toch op tijd op school te komen.

Wat de schoolleiding niet zo weet te waarderen. Maar na een straf komen ze er allebei toch nog wel goed vanaf. Echter kan Harry zich nog steeds niet concentreren op zijn school. Er gebeuren namelijk allemaal vreemde dingen in school. Harry hoort en stem en hij weet niet wie er tegen hem praat, ook worden er mensen aangevallen en het is niet bekend waardoor. Uiteindelijk besluiten Harry, Ron en Hermelien om het uit te zoeken. Maar helaas blijkt dan dat het toch niet zo heel makkelijk is om het probleem op te lossen.

Mijn mening:
Dit is toch wel mijn minst favoriete boek van deze serie. Het begin gaat nog wel, maar hoe verder het naar het einde gaat hoe minder ik het boek vind. Het verhaal zit echter heel goed in elkaar. Want wie verzint het om drie kinderen achter een slang aan te gaan omdat deze mensen aanvalt. Wat uiteindelijk weer in verband gebracht kan worden met Voldemort. Toch ben ik wel blij dat het elke keer goed afloopt voor zowel Harry, als voor de andere personages in het boek, want anders had ik het toch minder leuk gevonden.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter