Boek: Goud onder de golven – Nora Roberts

geplaatst in: Recensies | 0
goud-onder-de-golven
Bron: www.bol.com

Na de dood van haar vader stuit Kate Hardesty tussen diens papieren op iets dat haar een totaal ander inzicht geeft in de man die zij als zo’n nuchter en gereserveerd mens heeft gekend. Zeekaarten waarop een gezonken fregat staat aangegeven, een schat die ruim twee eeuwen op de bodem van de zee op zijn ontdekker heeft gewacht. Haar vaders levenswerk? Of niet meer dan een geheime romantische droom? Hoe dan ook, Kate ziet het als haar plicht zijn werk te voltooien, zelfs al moet ze daarvoor een beroep doen op Ky Silver – en daarmee een periode van haar leven oprakelen die ze liever voorgoed achter zich had gelaten…

Samenvatting:
Kate weet dat ze wat met die papieren moet doen, nu haar vader dood is. Daarom reist ze naar het eiland waar de gezonken fregat niet ver vandaan moet liggen. Ze is er met haar vader geweest, maar haar hart werd op die plek gebroken en sinds dien heeft ze zich niet meer op het eiland laten zien. Ze kon het niet meer. Maar nou heeft ze keuze dus gaat ze er naar toe. Ze vindt het ook spannend want hoe zal Ky reageren? Ze weet ook niet zo goed hoe zij op Ky reageert. Daarom wil ze het zo zakelijk mogelijk houden tussen hun.

Zodra ze hem ziet wil ze het voorstel bespreken. Na even onderhandelen komen ze eruit Ky vindt het wel stom dat het op deze manier moet, maar gaat akkoord. Samen met Ky gaat Kate beginnen aan het duiken naar de gezonken freget, het duurt even, maar ze vinden toch echt spullen die er op wijzen dat ze hem gevonden hebben. Hoe snel ze het liefst ook zou werken ze moet ook aan de veiligheid denken. Daar heeft Kate het moeilijk mee, maar Ky heeft zich voorgenomen dat hij haar zal beschermen.

Helaas gaat het op een dag mis Kate wordt gestoken door een giftige rog en Ky kan haar nog maar net redden. Hij besluit haar in zijn bed te leggen. Het bed waar ze zoveel jaar geleden ook in gelegen heeft. Kate is lichamelijk heel ziek geweest, ze heeft het maar net overleefd. Maar ze weet niet zo goed wat ze moet doen met Ky. Ze hebben een zakelijke overeenkomst, maar hun gevoelens spreken ook nog. Kate weet niet zo goed of ze hem wel terug wil en dan heeft ze ook nog de schoonzus en broer van Ky die zich er mee bemoeien.

Mijn mening:
Het is een mooi boek. Ik had even wat moeite met er in komen, maar toen ik er eenmaal in zat wou ik het in een keer uitlezen. Het geeft weer dat sommige mensen altijd aan hun eerste liefde zullen denken, wat er ook gebeurd. Ze roepen dat ze er niet bij terug willen komen, maar hun hart spreekt toch eigenlijk iets anders. Er zitten in het boek een paar stukken dat ik best wel even heb moeten slikken, want zowel Ky als Kate maken het zichzelf en elkaar niet echt makkelijk, dat was zo soms best moeilijk om te lezen. Maar ergens zo herkenbaar.

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter