Boek: Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

geplaatst in: Recensies | 0
Bron: www.bol.com

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Leeswaarschuwing: In de volgende tekst staat hoe het verhaal verloopt.

Samenvatting:
Lisa heeft een prachtige baan als dierenarts in Ierland, het enige wat er mist is een relatie. Maar ze heeft nooit tijd om iemand te ontmoeten en in het gehucht dat ze woont bevindt zich nou niet de beste uitgangsplekken. Ze mist Amsterdam ergens diep van binnen, maar ze houdt teveel van haar werk om terug te gaan. Daarom stort ze zich op haar werk. Op een dag wordt ze bij een hond geroepen die slachtoffer is geworden van een aanrijding. Ze vindt het maar vreemd dat deze man niet naar de praktijk gekomen is en maakt hem dat dan ook duidelijk. Haar baas vindt echter dat ze daar haar excuus voor moet aanbieden.

Zij vindt echter dat ze dat niet hoeft te doen. Want hoewel hij een invloedrijk persoon is vindt ze het maar een kwal. Toch krijgt ze met regelmaat met hem te maken en haar baas oefent ook wat druk uit. Ze doet maar wat er van haar verlangt wordt. Als ze tot overmaat van ramp haar huis uitgezet wordt en geen ander huis kan vinden dan bij hem op het terrein doet ze het. Ze moet toch ergens wonen en ze hoopt dat ze hem niet teveel tegen gaat komen. Ondertussen denkt Tess, haar vriendin uit Amsterdam, dat Lisa smoorverliefd is op haar kwal van een huisbaas. Lisa ontkent wat het volgens Tess alleen maar bevestigd.

Als ze voor een gunst gevraagd wordt door haar huisbaas twijfelt ze in eerste instantie, maar ze stemt toch toe. Er gebeuren die avond dingen die Lisa niet verwacht had. Krijgt Tess toch gelijk of wordt Lisa verliefd op iemand anders? Wat vindt haar huisbaas eigenlijk van het hele gebeuren? Lisa merkt in ieder geval dat er meer te beleven valt in haar leven dan alleen in het gehucht wonen en dierenarts zijn. Iets wat ze niet gedacht had. Maar langzaamaan krijgt ze een leven buiten haar werk om en ze moet toegeven dat dat haar toch best wel bevalt. Misschien komt het allemaal toch nog wel goed.

Mijn mening: 
In het begin van het boek vroeg ik me echt af waarom ik hier aan begonnen was. Het boek las wel heel makkelijk weg maar de gebeurtenissen waren nou niet iets wat ik graag las. Toch zat ik op een gegeven moment helemaal in het boek en wou ik het uitlezen. Het begon herkenbaarder te worden en het leek net alsof het op een waargebeurd verhaal berustte. Ik merkte alleen wel dat het me soms irriteerde dat het niet altijd duidelijk was of het nou over Lisa of Kathy ging. In het begin hadden ze aparte hoofdstukken, later liepen hoe verhalen wat meer door elkaar en miste ik soms over wie het nou precies ging.

Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin

Volgen Annika:

Mijn naam is Annika ik ben 24 jaar jong, ik heb een lichamelijke beperking (Cerebrale Parese). Er is veel gebeurd in mijn jonge leven. Zo ben ik onder andere gepest en volgens sommige mensen heb ik daar nog steeds last van en moet ik dringend geholpen worden. Volgens andere valt het allemaal wel mee en moet ik gaan leven. Tussen deze twee groepen probeer ik overeind te blijven en te kiezen voor wat voor mij het beste is. Bloggen helpt mij om het beter te overzien!

Laatste berichten van

Laat een reactie achter